Mecliste söz alarak bir açıklama yapan Türkkan, çöp toplama tesisi, Aksu çayı kirliliği ve Afşin Elbistan termik santralleriyle ilgili yetkilileri Kahramanmaraş’ın sesini duymaya davet etti.

Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık

Lütfü Türkkan, şunları söyledi;

“Kahramanmaraş şehir merkezinin etrafının dağlarla çevrili olması ve rzügraı en çok batıdan aldığı bilinmesine rağmen şehir merkezine 23-30 kilometre batısına çöp toplama tesisi kurulmuştur. Toplanan çöplerin yakılmasıyla havaya salınan zararlı maddelerin ciddi solunum yolu rahatsızlıkları oluşturması insanlarımıza en kirli havayı solumak zorunda bırakmıştır. Tesisin yaydığı kokudan dolayı çevresinde tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlayan vatandşlarımızda bölgeyi terk etmeue başlamıoş.

Kahramanmaraş’ta tekstil boya hanelerinin denetimsizliğinden dolayı kimyasalların arıtılmadan Aksu çayına dökülmesi balık ölümlerine, tarım arazilerinin kimyasallı su kullanmak zorunda kalmaları, tarımda verimliliğin düşmesine , toprak ve barajların kimyasallarla zehirlenmesine neden olmaktadır.

Afşin-Elbistan Termik Santralerinin A ve B ünitelerinin bacalarının yıllardır filtresiz çalışmasına müsaade edilmesi nedeniylede ülkemizn en verimli arazisine sahip Afşin Elbistan ovalarına kül yağdığı için toprak verimliliği düşmüştür.

Yetkilileri Kahramanmaraş’ın sesini duymaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim