Bu rakam, ​Türkiye nüfusunun yüzde 4.47'sını oluşturuyor. Suriyeli göçmenlerinin Türkiye ve Kahramanmaraş’taki güncel sayısı belli oldu.

Türkiye'nin güney komşusu Suriye'nin Dera kentinde, 2011 yılının mart ayında başlayan çatışmaların şiddetini artırması ile 2012 yılından itibaren evlerini terk eden siviller, ülkeden göç etmeye başladı.

Evlerini terk eden binlerce sivil, 2012 yılından itibaren Türkiye'ye göç etti. Bu tarihten sonra da çatışmaların durmaması, binlerce sivili zorunlu göçe mecbur bıraktı. Aradan geçen sürede Türkiye'ye göç eden Suriyeli sayısı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre 3 milyon 675 bin 485'e ulaştı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin en fazla yaşadığı kent, İstanbul oldu. 525 bin 905 Suriyeli, yaşamlarını sürdürmek için tercih ettikleri İstanbul nüfusunun yüzde 3,5'ine denk geliyor.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin en az tercih ettiği kent ise Bayburt oldu.

24 Suriyelinin yaşadığı Bayburt'tan sonra 38 sığınmacı ile Artvin, 43 sığınmacı ile Tunceli, 72 sığınmacı ile Iğdır ve 88 sığınmacı ile Gümüşhane, Suriyelilerin en az bulunduğu kentler olarak belirlendi.

Öte yandan 55 bin 972 Suriyeli ise Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye'deki 7 barınma merkezinde yaşıyor.

Kahramanmaraş barınma merkezinde 10 bin 271 kişi yaşıyor.