Türkiye ve Kahramanmaraş’ta, siyasi parti başkan adayları olarak değil, ittifak partilerin başkan adaylarının yarıştığı 31 Mart 2019 yerel seçimin üzerinden tam 2 yıl geçti.

Fatih Mehmet Erkoç’tan bayrağı devraldıktan sonra arkasında 2 yıllık hizmet karnesi bırakan Güngör, görev süresi boyunca kimilerince eleştirilirken, kimi vatandaşlar tarafından da başarılı görülüyor.

Başkan Güngör, bir yandan belediyelerin borçlarını hafifletmek için çeşitli önlemler alırken, bir yandan da seçmenlerine verdiği sözleri yerine getirmek için yoğun mesai harcadı.

2008-2018 yılları arasında Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği gibi kritik bir görevde bulunan ve başarılı çalışmaları ile adından sıkça sözettiğiren Hayrettin Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği ile 2 yıl önce aday gösterilerek Kahramanmaraşlıların yüksek oranda oyu ile belediye başkanı olarak seçilmişti.

Başkan Güngör, göreve gelir gelmez ilk olarak kendi A takımını kurdu ve tüm birim müdürlerinde değişikliğe gitti.

Belediyeyi ağır borç yükü ile devralan başkan Güngör, kemer sıkma politikalarını göreve gelir gelmez devreye soktu.

Kahramanmaraş Kalesini restorasyonunu tamamlayıp hizmete açtı. Yerdikuyular kayak merkezini canlandırdı. Doğukent ve Kuzey çevre yoluna yeni yol güzergahları çalışması başlattı. Turizm için Ali kayasını devreye alırken, 11 ilçenin tamamında alt ve üst yapı çalışmalarına imza attı.