Genç Kahramanmaraşlılar Platformu Kadın Komisyonu, çalışmaları kapsamında Habibe ÖÇAL ve Ali ÖZTUNÇ’u ziyaret etti. Ziyarette komisyon Başkanı Neslihan EKİCİ “Kadının hayatta her aşamada önemli bir konumu olduğu için Platformumuz içinde de ayrı bir komisyon olarak teşkilatlandık. Kahramanmaraşlı kadınların eğitim, kültür, ekonomi gibi her alanda önemli noktalara gelmesi için atılacak adımların belirlenmesi gerekiyor. Bu konuda ilk etapta Ankara’da yaşayan Kahramanmaraşlı kadınların bir araya gelerek bu konularda fikir alışverişinde bulunması gerekiyor. Ortaya çıkan fikirler ile faydalı projeler oluşacaktır. Bu aşamada siz değerli milletvekillerimizin desteğine ihtiyacımız olacaktır.” dedi.

Kahramanmaraş’ta Hırsızlık Şüphelisi 3 Kişi Tutuklandı Kahramanmaraş’ta Hırsızlık Şüphelisi 3 Kişi Tutuklandı

Habibe ÖÇAL ise “Eğitim ve çalışma hayatımda çeşitli zorluklar yaşadım fakat üstesinden geldim. Bu zorluklar bana farklı bir bakış açısı, kimlik ve duruş kazandırdı ve sıradanlıktan kurtardı. Cesur, bilgili, kendini ifade edebilen kadınlara her alanda ihtiyaç duyulmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarında kadın olmanın elbette zorlukları vardır, sizler yapacağınız çalışmalarda çatışmadan uzak, istişare halinde ekip ruhuyla ilerlemelisiniz.” dedi.

AliÖZTUNÇ da “Hemşehrilerimiz kurduğunuz bu Platform ile ilgili çok olumlu bakış açısına sahip. Bundan dolayı sizleri kutluyorum. Kahramanmaraş dışında yaşayan, önemli mevkilerde bulunan ancak Kahramanmaraş’ı tanımayan hemşehrilerimizin de şehrimizi tanıması noktasında çalışmalar yapmalısınız. Kahramanmaraş’ın tanıtılması yönünde faaliyetlerin artırılması gerekmektedir. Bu noktada sizlere önemli görevler düşüyor. Ayrıca kadına yönelik şiddettin gittikçe arttığı şu dönemde Platform’unuzun farkındalık oluşturmak için gayretli çalışmalar yapması çok kıymetli olacaktır.” dedi.

Samimi bir havada geçen ziyaretler fotoğraf çekimi ile sonlandırıldı.

Editör: TE Bilişim