Bakan Soylu, "Şu ana kadar da nakdi olarak 70 milyon liraya el konuldu. Toplam tüm süreçleri ile beraber 500 milyonun üzerine çıkabilecek bir nakdi ve suç gelirleri toplamı söz konusu olacak" dedi.

Kahramanmaraş İHH'dan yetim iftarı Kahramanmaraş İHH'dan yetim iftarı

Gözaltına alınan kişiler arasında örgütün iki lideri Nejat Daş ve Çetin Gören'in de olduğu öğrenildi. Operasyon yapılan şehirler içerisinde Gaziantep'te var.

'94 HEDEFİN 67'Sİ GÖZALTINA ALINDI'

Bakan Soylu, operasyonun Brezilya, Hollanda, İspanya'nın aralarında bulunduğu 9 ülke ve Türkiye'de de 11 ilde gerçekleştirildiğini belirterek, "Yaklaşık 94 hedefi vardı, şu ana kadar 67 hedef gözaltına alındı. Bu operasyon hem suç gelirlerine yönelik; ama bir özelliği daha var, silahlı bir suç örgütü olarak tespit edildi. Örgütün 2 tepe yöneticisi var. Biri gerek Brezilya’da, gerek Hollanda'da 26 yıllık hapis cezası ve kırmızı bülteni söz konusu. Şu ana kadar da nakdi olarak 70 milyon liraya el konuldu. Toplam tüm süreçleri ile beraber 500 milyonun üzerine çıkabilecek bir nakdi ve suç gelirleri toplamı söz konusu olacak" diye konuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine sabah erken saatlerde, haklarında gözaltı kararı verilen 94 şüphelinin yakalanması amacıyla Ankara, Gaziantep, Kilis Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, Kahramanmaraş, Kırşehir, ve Mersin'de "Bataklık" adı verilen eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Editör: TE Bilişim