CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Karadeniz bölgesindeki 3 önemli şehir olan Trabzon, Amasya ve Bolu’da yer alan 15 yaylanın, yayla statüsünden kaldırılmasına tepki gösterdi. Söz konusu yaylaların TOKİ için kullanılacağını iddia etti:

"AKP bir sonraki hamlesinde, buralarda kentsel dönüşüme giderek, yaylaları TOKİ eliyle talan edecek”

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan ‘yayla alanları’ statüsü hakkındaki karara tepki gösteren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “AKP zihnimizle dalga geçiyor. Ormanı yayla yaptı, yaylayı beton etti, şimdi tekrar ormana çevirdi. İşte Erdoğan’ın çevreciliği bu” ifadesi ile ormanlık alanların önce yaylaya sonra da binalara çevrileceğini iddia etti.

Öztunç "Vatandaştan Toplanan Yapı Kayıt Ücretlerinin TOKİ İçin Kullanılacağını" İddia Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, imar barışı kapsamında alınan yapı kayıt ücretlerinin TOKİ yapmak için kullanılacağını iddia ederken, söz konusu ücretlerin iktidar yanlısı müteahhitler tarafından kullanılacağını söyledi:

“Yurttaşın yapı kayıt belgesi başvuruları, yayla alanı olduğu için kabul edilmedi. AKP bir sonraki hamlesinde, buralarda kentsel dönüşüme giderek, yaylaları TOKİ eliyle talan edecek. İmar Barışı kapsamında yurttaşlardan toplanan yapı kayıt belgesi ücretleri bu kentsel dönüşümün masrafı olarak, yandaş müteahhitlerin cebine doldurulacak”