Özel, "Elbette Sayın Devlet Bahçeli farkında değildir ama Osmaniye'de insanlar iş arıyorlar ve ekmeğe muhtaçlar. TÜİK araştırmasına göre, MHP'nin en yüksek oy aldığı 3 il, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'yi içeren alt bölge rakamlarında 2017'de işsizlik oranı yüzde 11,5 iken bugün yüzde 18,1. Bu ne yaman çelişki. Millet istediği için seçim istiyoruz. Milletin talep ettiği bu seçimden daha fazla kaçamayacaksınız." ifadelerini kullandı.

"BAHÇELİ'NİN SÖZÜNÜN ERİ OLMASINI İSTERİZ DE..."

Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede bulundu! Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede bulundu!

CHP'li Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı konuşmada, "MHP sözünün eridir." dediğini anımsatarak, Bahçeli'nin, daha önceki erken seçim, emeklilikte yaşa takılanlar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili açıklamalarını anımsattı ve "Biz, Sayın Bahçeli'nin sözünün eri olmasını isteriz de eldeki tutanaklar, kayıtlar, videolar öyle söylemiyor." dedi.

Özel, Bahçeli'nin erken seçim konusundaki sözlerini hatırlatarak "Millet seçim istiyor. Milletin, sizin desteklediğiniz saray hükümetinden sıtkı sıyrıldı." diye konuştu.

Osmaniye'de birçok kişinin işsiz olduğunu savunan Özel, "Elbette Sayın Devlet Bahçeli farkında değildir ama Osmaniye'de insanlar iş arıyorlar ve ekmeğe muhtaçlar. TÜİK araştırmasına göre, MHP'nin en yüksek oy aldığı 3 il, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'yi içeren alt bölge rakamlarında 2017'de işsizlik oranı yüzde 11,5 iken bugün yüzde 18,1. Bu ne yaman çelişki. Millet istediği için seçim istiyoruz. Milletin talep ettiği bu seçimden daha fazla kaçamayacaksınız." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlık yaptığı döneme yönelik hadsiz ithamlarda bulunduğunu" savundu. "Oktay'ın yönetim kurulu üyesi olduğu dönemde Yimpaş'ın gurbetçilere yönelik yolsuzluk yaptığını" iddia eden Özel, "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeliği sırasında da Hariri ailesinin şirketi yağmalamasına izin verdiğini" iddia etti.

"HSK bir an önce harekete geçmelidir"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özgür Özel, Enis Berberoğlu hakkındaki yerel mahkeme kararıyla ilgili olarak, Anayasa Mahkemesinin Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) başvurma ve HSK'nin, hakimlerin Anayasa'yı ihlali durumunda resen soruşturma başlatma görevi bulunduğunu anımsattı. Bu konuda gerekli adımların atılmaması halinde CHP'nin bu tür bir adım atılması için geride durmayacağını dile getiren Özel, HSK'nin bu konuda bir an önce harekete geçmesini istedi.

Partisinin bu konuda bir eylem planı hazırlığı yaptığını bildiren Özel, "Bu Anayasa'yı açık ihlale karşı tavır alanlar almayanlar, herkes tarafını öyle veya böyle belli edecek. Bu konuda sessiz kalmak, bu ihlali zımnen onaylamak demektir. Buna karşı tüm siyasilerin ve tüm siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerin alacakları tavırları ve söyleyecekleri sözleri biz değil, dünya ve Türkiye siyaset tarihi not edecek." dedi.

Editör: TE Bilişim