Memleketi Tokat’a dönerek Luvi Çini ve Seramik Sanatı Atölyesini kurdu. Tokat’ta bir ilki başaran Kadın Girişimci tüm birikimini atölyesine yatırdı. İmkânsız denilen ve “Çini işi Deli işi” diyenlere rağmen Zor şartlar altında sanat atölyesini açtı. Tüm eserlerini çamurdan sanata dönüşen yolculukta kendileri üreten çini ve seramik sanatçısı Ömür ÖZFALAY, eserlerini doğrudan yurt dışına ihraç ediyor.

“Sanatçı Ömür ÖZFALAY ile gazeteci Eyüp Kadir Kılcı, İstanbul Yenikapı da düzenlenen Tokat Günleri’nde açtığı sergi ve satış standında konuştu.”

Çini ve seramik sanatçısı Ömür ÖZFALAY, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okurken Kütahya da Çini ve Seramik sanatı eğitimi aldım. İstanbul da uzun yıllar sigortacılık sektöründe başarılı bir iş kadını olarak çalıştım. İçimde sanat aşkı her geçen gün büyüyordu. Ben çini ve seramik sanatçısı olmalıyım dedim. Karar aldım ve memleketim Tokat’a yerleştim. Anadolu metropol kentler gibi değil şartlar ve imkânlar insanı zorlayabiliyor. Zorlandığımız günler elbette oldu. Azimle, şükürle çıktığımız çini ve seramik atölyemizde bugün 5 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Bizimle iletişim kurmak, eserlerimizi görmek isteyenler İnstagram da @luvitiles hesabımız üzerinden sanat eserlerimizi görebilir. Ve çok özel seri sanat eserlerimizi koleksiyonuna katmak isteyenler iletişim kurabilir. Daha detaylı bilgi ve sipariş için 0 545 455 52 15 whatsapptan veya Dm'den ulaşabilirsiniz.

Topraktan sanata dönüştürdüğümüz eserlerimizi Avrupa’dan Ortadoğu’ya “Özel Koleksiyon Sanat Galerileri” ne gönderiyoruz.  Hem ülkemize hem de şehrimiz Tokat’a döviz girdisi sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kadın Girişimci bir seramik ve çini ustası olarak Tokat’ta sanatçı yetiştiriyoruz. Tokat'a hem eski bir sanatı tekrar kazandırıp hem de yeni bir iş kolu getirmiş bulunuyoruz. Tokat’ı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, kamu yöneticilerimiz ve özel koleksiyon hediye arayanlar ”Luvi Sanat Atölyesi” Ömür ÖZFALAY’ı ziyaret ediyor, diyebilirim.

İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Tokat Günlerinde konuştuğumuz sanatçı Ömür ÖZFALAY hanımefendi sanat eserlerini anlatırken büyük bir mutlulukla gözlerinin içinin güldüğünü gördük. Luvi Sanat Atölyesi standını ziyaret eden herkese koleksiyonerlere ürün satmak gayesinde değil el bebek gül bebek topraktan sanat çamuruna, çamurdan aşk ile sanat eserine dönüştürdüğü eserlerin nasıl ve hangi güçlü aşamalardan geçtiğini anlatırken ziyaretçileri büyülüyordu.

Sanatçının standına ziyaret eden herkes eserlere hayran kalıp elinde hediyelik bir çanta ile ayrıldığını da belirtmekte fayda var.