Programda meslektaşlarıyla bir araya gelen Avukat Muhammet Burak Gül, baronun içinde bulunduğu sorunları ve avukatların yaşadığı sıkıntıları gidereceğinin sözünü verdi. Programa bir diğer baro başkan adayı Avukat Sinan Ölker’de katılım sağladı.

Kahramanmaraş’ın çeşitli ilçelerinde meslektaşlarıyla bir araya geldiklerini belirten Gül, Çalışmalar sırasında karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunduk.  Adaylığımızla ilgili, projelerimizle ilgili konuşmalar yaptık. Mesleki birlik ve dayanışmayı seçim vesilesi ile olsa bir yemek programında bir araya gelmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Seçim çalışması sırasında gördüğüm ve meslektaşlarımla yaptığım görüşmelerden barolarımızın sıkıntılarını dile getirdik. Ancak bu sorunların hiçbirinin çözümsüz olmadığını yine bu çalışmalarımız sırasında tespit ettik. Ve en önemli hususu baromuzda her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunun kanısındayız. Nitekim seçim için çalışmalara başladığımızda meslek büyüklerimizi, meslektaşlarımızı ziyaret ettiğimizde ortak görüşle Kahramanmaraş barosunun sorunlarını çözmede ortak bir iradenin ortaya konulması gerektiğinin farkına vardık” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARA KARŞI ORTAK BİR İRADE ORTAYA KOYACAĞIZ”

 Seçim çalışmalarını yürüttüklerini belirten Gül,  “Diğer baro başkanı adayımızda seçim çalışmalarını yürütüyor. Kendisi de bu gün aramızdadır. Katılım sağladığı için kendisine buradan teşekkür ediyorum. Bizim için seçimler önemlidir. Baromuzu iki yıl boyunca temsil edecek başkan ve diğer yönetim organları seçilecek. Biz baromuzun sorunlarını yine ortak bir iradeyle ve tüm meslektaşlarımızın katılımlarıyla yapmak istiyoruz. Bizlere vereceğiniz desteklerinizle baromuzun içinde bulunduğu sorunlardan kısa bir süre de baromuzu çıkartmak için ortak bir irade ortaya koyacağız. Bununla birlikte baromuzun çalışmalarını yürütürken yine danışma ve görüşme konusunda siz meslektaşlarımızın fikirlerine her zaman öncelik vereceğiz. Genç ve mesleğe yeni meslektaşlarımızın sorunlar var. Biz bu sorunlara hâkimiz. Bunlarla ilgili de yine bir irade ortaya koyacağız. Baromuzda uygulanmakta olan CMK zorunlu müdafi vekil atamalarıyla ilgili çalışmalar yürütüyoruz” açıklamalarında bulundu.

“BİZLER YOLA MESLEKTAŞLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇIKTIK”

 Seçildikleri takdirde sistemde aksayan yönleri adil ve şeffaf bir şekilde çözeceklerinin altını çizen Gül, “Keza adli yardım sistemiyle ilgili olarak bir takım sorunlarımız var. Bu sorunlarında tespitini yapıyoruz. Meslektaşlarımızın bilgilerine de başvuru yapıyoruz. Çünkü sorunları yaşayan sizlersiniz. Sizler yaşadığınız sorunları bize aktardıkça bizde bunlarla ilgili projelerimizi her geçen gün geliştiriyoruz. Ve mesleki dayanışma noktasında eksiklerimizin olduğunun da farkındayız. Biz hepimiz Kahramanmaraş barosunun mensubuyuz. Hepimiz farkı siyasi görüşleri farklı fikirleri olabilir. Bu da gayet normaldir. Barolar siyasetin hem içinde hem de dışında kurumlardır. Çünkü yeri geldiğinde siyasi partilerin görüşünü almak ve onların kapısını çalmakta olacaktır. Ama bizim adaylığımız herhangi bir siyasi parti ve siyasi bir eğilimle ilgili değildir. Bizler yola meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek için çıktık.  Baronun kanunla belirtilen mesleki amaçlarını yerine getirmek için çalışmalar yapacağız. Seçilmemiz halinde baromuzun kanunlarla ve yönetmenliklerle belirtilen bu amaçlarını faaliyetlerini icra edeceğiz. Tüm meslektaşlarımızın sorunlarında yanında olacağız. Yine bizlere gelen taleplerden en önemlisi baromuzun avukat hakları merkezinin aktif bir şekilde faaliyete geçmesi ve çalışması bunu da en seri şekilde siz meslektaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“SEÇİLMEMİZ HALİNDE VAAT ETTİĞİMİZ PROJELERİN TAMAMINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Meslektaşlarının görevlerini icra ederken bir takım sorunlarla karşılaştıklarına dikkat çeken Gül, şunları söyleyerek sözlerini sonlandırdı: “Meslektaşlarımız bu sorunların giderilmesi konusunda barolarını arkasında görmek istiyorlar. 7 gün 24 saat esasıyla hizmet verecek bir Kahramanmaraş Barosu Avukat Hakları Merkezi ve Komisyonu aktif şekilde görev yapacak. Seçilmemiz halimde vaat ettiğimiz projelerin tamamını hayata geçireceğiz. Bu vesile ile daha birkaç gün önce yaşanan bir takım tatsız vesileler oldu. Burada bu konudaki görüşlerimi sizlere aktarmak istiyorum. Meslektaşımız avukat Ömer Kavilli, girdiği bir duruşmada mahkeme tarafında yargılamayı sulandırma gerekçesiyle tutuklanmaya maruz kaldı. Hukukum üstünlüğüne inanan ve adaletin tecellisi için görev yapan biz avukatlar için böyle bir tutuklanmayı kabul etmek mümkün değildir. Bir yanlış varsa bir avukat olarak bu yanlışın üzerine gitmek ve bunu da eleştirmemiz gerekir. Diğer bir husus meslektaşlarımızdan Gökhan Arı, yakın bir zamanda içinde bulunduğu mesleki sorun ve sıkıntılardan dolayı intihar ederek hayatını kaybetti. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yine birkaç gün önce meslektaşlarımızdan Hüseyin Fener, mesleki faaliyetlerini icra ederken bürosunda bıçaklı saldırıya uğradı. Ve kendisine acil şifalar diliyoruz. Biz Kahramanmaraş barosu olarak seçilmemiz halinde her zaman sizin yanında ve sizlerin hizmetinde olmayı taahhüt ediyorum.”