Evini kentsel dönüşüme vererek kiraya çıkan vatandaşlara bakanlık mağdur olmamaları adına kira desteği veriyor.

Devletin verdiği düzenli kira yardımları arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı için her sene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı illere göre ödenecek olan destek tutarlarını belirleyerek ilan ediyor.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 715 TL OLAN İLLERİN LİSTESİ

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 810 TL OLAN İLLERİN LİSTESİ

Amasya,Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt,Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 905 LİRA OLAN İLLERİN LİSTESİ

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman,Çanakkale.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 995 LİRA OLAN İLLERİN LİSTEİS

Aydın,Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 1.085 TL OLAN İLLERİN LİSTESİ

Adana, Antalya, Bursa, Konya.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 1.150 TL OLAN İLLERİN LİSTESİ

Ankara, İstanbul, İzmir.

Her sene kentsel dönüşüm kira yardımı rakamına belirli oranda zam yapılmakta olup ne yazık ki halen 2020 yılına ait zam oranı açıklanmadı.

Bakanlık genelde Haziran ya da en geç Temmuz ayında zam oranlarını açıklarken bu sene Ekim ayına girilmesine rağmen kentsel dönüşüm kira yardımı rakamlarına zam yapılmadı.