Türkiye’nin ilk ve çok kapsamlı Ticaret Fuarı İzmir Enternasyonal Fuar (İEF)’ye bu yıl 39 ülkenin yanı sıra çok sayıda firma katıldı. Fuarın bu yılki onursal ülkesi Çin Halk Cumhuriyeti olurken odak ülkesi Hindistan, onur konuğu seçilen iller ise İstanbul ve Kahramanmaraş olarak belirlendi.

İzmir Enternasyonal Fuar (İEF) gerçekleştirilen organizasyonda Kahramanmaraş’ın onur konuğu olarak yer almasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden AKDO dondurma Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Davarcıoğlu: “Burada bulunmamızın asıl amacı onur konuğu olan şehrimizi Tanıtmak, bu tarz Fuarlara her zaman firma olarak katkıda bulunup destek olmak. AKDO dondurma olarak biz bu desteği sağlamış bulunmaktayız. İzmir Enternasyonal Fuar’ına AKDO olarak ilk kez katılım sağladık. Fuar’ın onur konuğu olan şehrimizin tanıtım çalışmalarında etkin bir şekilde yer alıp İzmir halkını ve Fuar’a gelen konukları memnun edebildiysek ne mutlu bize. Kahramanmaraş dondurma sektöründen Fuar’a katılım sağlayan başka firmalarda yer aldı. Şehrimizin doğal güzelliklerinden tutun da el sanatları ve kültür mirasına kadar Dondurmamızla birlikte gerekli tanıtımımızın yapıldığı bilincindeyim. İzmir halkına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Fuar programı boyunca İzmir halkının beğenisini kazanan, dondurma şovlarıyla Fuarın gözdesi olan Kahramanmaraş AKDO dondurma, yer aldığı 88.İzmir Enternasyonal Fuarında satış rekoru kırarak İzmir’e damgasını vurdu. Fuar’ın açıldığı günden itibaren adeta bir birleriyle yarış yapan, hizmette sınır tanımayan güler yüzlü sempatik AKDO, çalışanları, lezzet ve kalite bakımından ödün vermezken İzmir halkından tam not aldı. Dondurma izdihamının yaşandığı AKDO stanttın da gurbetçi vatandaşlar kışın sıcak evlerinde afiyetle yemek için paket paket dondurma aldı.

“AKDO STANTINDA, İZMİRLİLERDEN GÜNGÖR’E ALKIŞ YAĞDI”

İzmir Fuar’ının Galasına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Fuar alanında kurulan stantları tek tek dolaştı. AKDO dondurma standını ziyaret eden Başkan Güngör, Dondurma kesip Türk Kahvesi içti. Bir taraftan kahvesini yudumlarken AKDO Standını ziyaret eden vatandaşlara kendi elleriyle tabak tabak dondurma dağıttı. Yapmış olduğu bu nazik davranışından dolayı, İzmir Fuarına gelen vatandaşlar, “işte halktan biri, halkın adamı helal olsun senin gibi başkana diyerek alkışladılar. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AKDO Dondurma tezgâhının başına geçerek değme dondurma ustalarına taş çıkartırcasına ziyaretçilere dondurma şovu yaptı. Başkan Güngör, AKDO dondurmanın lezzet ve kalite bakımına değinerek şunları söyledi; “Dondurma sektöründe Kahramanmaraş’ın dünyaca ünlü dondurma firmalarından biri olan AKDO dondurmanın lezzet ve kalite bakımından zenginliğini dağlarda yetişen mis kokulu aromasını keçi sütünden aldığını, geçmişten günümüze gelen adını dünyaya duyuran dondurma ustalarımızın yaptığı Kahramanmaraş dövme dondurmasının dört mevsim tüketilebilecek her damağa uygun bir lezzet abidesi olduğunun da altını çizdi. Ayrıca sağlık yönünden çok faydalı olan Kahramanmaraş dondurması yediden yetmişe her yaşta her mevsimde tüketilmesinde hiçbir sakınca olmadığını” sözlerine eklerken Güngör, AKDO, sadece dondurmasıyla yetinmeyip tatlı yapımında kaliteyi de ön planda tutarak kendi Markasını oluşturmuş. Böylesine kaliteli hizmet verdiğinden ayrıca Fuar’a katılımından dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Davarcıoğlu’na, teşekkür ederim.” Dedi.

“MAHÇİÇEK, KUÇAK AÇTI, İZMİR’LİLER KOŞTU”

İzmir Enternasyonal fuar kapanışına katılan Kahramanmaraş Onikişubut Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Fuar alanında Kahramanmaraş stantlarını gezdi. Dondurmasıyla ünlü AKDO dondurma stantta dondurma şovu düzenleyerek. Birlikten kuvvet doğar diyen güler yüzlü Başkan Mahçiçek, düzenlenen dondurma şovunda satırla dondurma kesti. Kestiği dondurmadan vatandaşlara dondurma ikramında bulundu. Yapılan dondurma şovunun ardından, tezgahın başına geçen Mahçiçek, “Fuar’a gittim de AKDO dondurmadan yemedim demeyin. Kahramanmaraş’ı ve Maraş dondurmamızı İzmir’e taşıdık. Bütün bu yapılan hizmet ve emekler hepsi siz değerli İzmir halkı içindir.” diyerek tüm ziyaretçilere kucak açtı İzmir halkı dondurma yemeğe koştu.

Kahramanmaraş’ı dünya kenti yapmaya hazırlanan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “88. İzmir Enternasyonal Fuar’ında Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık olan Kahramanmaraş EXPO 2023 ile Kahramanmaraş’a yeni kaynak gelirleri üreterek, uluslararası alanda da bir iş ağının oluşturacağını” sözlerine ekledi.

Başkan Mahçiçek, katkılarından dolayı fuarda yer alan bütün firmalara ve AKDO dondurma Ahmet Davarcıoğluna teşekkür etti.

Kahramanmaraş’ta Hırsızlık Şüphelisi 3 Kişi Tutuklandı Kahramanmaraş’ta Hırsızlık Şüphelisi 3 Kişi Tutuklandı
Editör: TE Bilişim