Onikişubat seçim bürosunda bulunan partililer ile sohbet ederek seçim değerlendirmesi yapan Ahmet Özdemir vatandaşların mesajının alındığını belirterek, ''AK Parti teşkilatında kim varsa, onlarında en az Recep Tayyip Erdoğan kadar çalışıyor olması lazım ve Recep Tayyip Erdoğan anlayışı ile çalışması lazım. Bunu niye söylüyorum? Önümüzde bir lider var. Milletinde ona teveccühü var. Dolayısı ile bu işin altında çok mantık aramaya gerek yok. Mesaj çok açık. En az onun anlayışı ile onun kadar çalışacaksınız. Vatandaşlarımızın mesajı alındı'' dedi.

VERİLEN GÖREV KUTSAL VE SORUMLULUĞU VAR

İlk söylememiz gereken şey, Rabbimize hamdolsun diyerek sözlerine başlayan Özdemir, ''Rabbimize hamdolsun. İkincisi de bu ağır sorumluluğun gereğini yerine getirmeyi gücünü bize nasip etsin.  Onu söylemem lazım Çünkü, verilen görev çok kutsal bir görev ama sorumluluğu da zor olan bir görev. Burayı adalet ve hakkaniyetle, iyi çalışarak temsil etmek gerekir. Yoksa bu görev insanın üstüne bir kefen olabilir. Örtü olabilir ve sizi gömebilir. Bunun farkındayım öncelikle bunu söyleyeyim'' dedi.

LİDERİMİZ KADAR ÇALIŞACAĞIZ

Vatandaşların mesajının açık ve net olduğunu belirten Özdemir, ''Evet uzun süredir emek veriyoruz. Bir seçime girdik. Milletimiz bize bir mesaj verdi. Her zaman olur bu. Mesaj şu, Liderimizin bu millete olan sevdasını ve mücadelesini sonuna kadar takdir ettiklerini bunu desteklediklerini gösterdiler. AK Partiye de dediler ki, Sizin lideriniz kadar sizde çalışın. Yani buradaki mesaj AK Parti teşkilatında kim varsa, onlarında en az Recep Tayyip Erdoğan kadar çalışıyor olması lazım ve Recep Tayyip Erdoğan anlayışı ile çalışması lazım. Bunu niye söylüyorum? Önümüzde bir lider var. Milletinde ona teveccühü var. Dolayısı ile bu işin altında çok mantık aramaya gerek yok. Mesaj çok açık. En az onun anlayışı ile onun kadar çalışacaksınız'' dedi.  

Özdemir şöyle devam etti; ''O ne yapıyordu? O mazlumun yanında oluyordu. O zaman sizde bir yere bir alım yapılırken adaletli ve hakkaniyetli olacaksınız. O akşam evine giderken bir çay ocağına uğruyorsa, sizde şehrinize geldiğinizde esnafı ve aileleri ziyaret edeceksiniz. Şehrinizle hemhal olacaksınız. Konu çok açık, bunu uzun uzadıya sorgulamaya gerek yok. Biz bu mesajı alıyoruz. Bundan sonraki sorumluluğumuz işimiz artık bu. Milletin vekili ve milletin adamı olmak ağır bir sorumluktur. Biz milletin adamı olmanın gereğini yapmaya çalışacağız.''

BASIN HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU

Basın mensuplarımızı da ayrıca teşekkür ettiğini beliren Özdemir, ''Her an bizim yanımızda oldular. Kamuoyunun nabzını çok iyi yansıttılar. Sahanın nabzını çok iyi yansıttılar. Bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Emeklerine sağlık. Bunu gördüğümüzü ve onları takdir ettiğimizi bilmelerini istiyorum'' dedi.

Bundan sonra nasıl bir çalışma olacağına değinen Özdemir, ''Mecliste olağanüstü bir çalışma durumu olmazsa 3 gün mecliste çalışacağız, 3 günde kendi ofislerimizde veya İl başkanlığımızda vatandaşların sorunlarını dinleyeceğiz.  Vatandaşların bize verdiği mesaj doğrultusunda çalışacağız'' dedi.

Basın mensuplarının OHAL kalkacak mı sorusu üzerine ise Özdemir, ''Liderimizin söyleyip de yapmadığı bir şey yoktur. Seçimden sonra OHAL'in kalkacağını söyledi. Yapmayacağı bir şeyi politik olarak söylemez'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

SEZAL, ''BİR KEZ DAHA ZAFER KAZANDIK''

AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Mehmet Cihat Sezal ise Türkiye'nin bu seçim sonucu ile çıtasını bir kademe daha yükselttiğini, hem de gözü üzerimizde olan Amerika'nın ve Avrupa'nın karşısında bir kez daha zafer kazanıldığını söyledi.

Sezal , ''Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk Cumhurbaşkanı,Başkanı Recep Tayyip Erdoğan. Allaha hamd olsun bunun için hem Kahramanmaraş'a hem ülkemize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Seçim sonuçları daha iyi olabilirdi. Milletimiz şunu dedi, ''Bu ülkenin lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. 16 yılın üzerine bunu yeniden söylediler. Şu anda Mecliste bir denge, aritmeti oluştu. İnşallah bu aritmeti bizim için vatanımız milletimiz için diğer siyasi partilerin de bir araya gelmesi için öncü olur'' dedi.  

80 YILDA YAPILMAYAN, 16 YILDA YAPILDI

Hem içerde hem dışarıda ülkemizde çok ciddi oyunlar olduğunu belirten Sezal, ''Terör grupları ve kötü odaklar vardı. Halkımız bir bilinç, bir feraset ile bu ülkenin geleceğinin önemli olduğunu düşünerek tekrar lideri Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Partiye sahip çıktı'' dedi.  

AK Parti 16 yılda, ülkemize 80 yılda yapılmayan tüm hizmetleri yapmıştır diyen Sezal, ''Bunun yanında dünya üzerindeki mazlumların Müslümanların  hem yardımcısı hem de umut kaynağı oldu. Artık Türkiye bu seçim sonucu ile çıtasını bir kademe daha yükseltti. Hem de gözü üzerimizde olan Amerika'nın ve Avrupa'nın karşısında bir kez daha zafer kazanmıştır. Bundan sonra bizim yapmamız gereken Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde halkımızın verdiği desteğe istinaden hem ülkemiz hem de milletimiz için Milletvekilleri olarak halkımıza yakışır bir şekilde hizmet etmektir. Ülkemizde ve Dünya'da mazlumlara umut olmuş Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında, ona ayak uydurabilen vatanını milletini seven Milletvekilleri olarak inşallah hizmet edeceğiz.'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: TE Bilişim