Aile istatistiklerine göre kalabalık aileler azaldı... Aileler 4 kişiden 3'e düştü Aile istatistiklerine göre kalabalık aileler azaldı... Aileler 4 kişiden 3'e düştü
Hoogerbeets, kendisine "deprem kahini" denilen bir isim olarak tanınmaktadır ve Akdeniz'de bulunan Helen Fayı hakkında endişe verici açıklamalarda bulundu.
Depremin meydana geldiği tarih olan 6 Şubat öncesinde Hoogerbeets, Girit adasından Kıbrıs'a kadar uzanan Helen Fayı'ndaki kırılmanın bir depreme yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Helen Fayı'nın kırılması durumunda Girit'in kuzeybatısından Kıbrıs'a kadar geniş bir bölgenin etkilenebileceğini belirten Hoogerbeets, geçmişte bu fay hattının kırılmasının büyük yıkımlara ve ölümlere neden olduğunu vurguladı.
Frank Hoogerbeets, Helen Fayı'ndaki kırılmanın tarihi hakkında ilginç bir detayı da paylaştı. Buna göre, bu fay hattındaki kırılma milattan önce 365'te Girit'te büyük bir depreme yol açmıştı. Bu kırılmanın Güneş'in doğuşuyla aynı döneme denk geldiğini ifade etti.
Hollandalı araştırmacının bu açıklamaları Yunan medyasında büyük bir yankı uyandırdı. Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Proto Thema, "Türkiye'deki 7.8 büyüklüğündeki depremi önceden tahmin eden Hollandalı araştırmacı, Yunanistan'daki depremlerle ilgili ne diyor?" başlığıyla gelişmeyi okurlarına duyurdu. Eleftheros Typos gazetesi ise, "Türkiye'deki korkunç depremi tahmin eden Hollandalı, Yunanistan için SOS verdi" başlığını kullanarak Hoogerbeets'in uyarısına dikkat çekti.
Yunan medyası, Hoogerbeets'in deprem tahmini yönteminin diğerlerinden farklı olduğuna da dikkat çekerek gezegenlerin konumunun önemli bir rol oynadığını vurguladı. Bu açıklamalar, deprem tahminleri ve doğal afetlerin önceden belirlenmesi konusundaki araştırmalara olan ilgiyi artırdı.