Kahramanmaraş’ta yaşanan son artçılar, Savrun fayının gündeme gelmesiyle birlikte Göksun ve civarında faylarda incelemeler yapıldı. 

"Asrın felaketi" olarak nitelenen ve 11 ili etkileyen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'a gelen Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ve Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan beraberinde ki heyet ile birlikte Ekinözü, Göksun ve Andırın ilçelerinden geçen Savrun Fayı ve bileşenleri sayılabilecek fay hatlarında inceleme yaptı.
Sorgun Fayı'nda incelemelerini sürdüren Deprem Uzmanı Süleyman Pampal, 7,7 ve 7,6’lık Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerden bu fayların ne derece etkilendiğini araştırmak üzere deprem bölgesine gelmişti. 
Özellikle Doğanşehir, Nurhak, Ekinözü ve Göksun'dan güneye doğru devam eden Çardak Fayı'nın kırılması ile oluşan 7,6’lık depremin çok yıkıcı bir etkisi oldu.
Televizyondan izlediğimiz uzmanlar, bu çerçevede ikinci depremi üreten fayın kuzeyine doğru Malatya civarı ve güneye doğru Savrun Fayının kırılma ihtimali üzerinde birtakım spekülasyonlar yapıldı. 
7’den 70’e, konuyu anlayan veya anlamayan herkesin dilinde Savrun Fayı gündemde yerini aldı. Özellikle de Göksun merkezli yaşanan 3.5 ile 5.0 ortalamasında seyreden artçı depremler ve bunlardan birkaç tanesinin 10 saniyeye yakın sürmesi herkesi tedirgin etti. Hal böyle olunca yine Savrun Fayı gündeme geldi. 
Televizyonda da zaten herkes deprem bilimci oldu. Bu fay kırıldı, kırılacak, kırılırsa belli büyüklükte depremler üretebilir diye iddialar ortaya atıldı.
Yaptığım araştırmalar neticesinde görüştüğüm uzmanlar diyor ki, bu yaşanan doğal bir şey çünkü, bu tür büyük depremlerden sonra depremi üreten fayın iki ucunda stres transferi oluşur ve iki ucun yırtılması, kırılması kolaylaşır. En kısa zamanda kırılması varsayılabilir. 
Uzmanlar geçmiş yıllarda yapılan araştırmalardan dolayı Savrun Fayı'nı, özelliklerini, boyunu, yaşını biliyor. Bu depremde kırılma ihtimalinin ne kadar olduğunu tahmin edebiliyorlar. 
Birlikte inceleme yaptığımız Prof. Dr. Süleyman Pampal, Ankara'dan 'ne zaman kırılır, kaç büyüklüğünde deprem yaratır.' demekle bu problemin çözülemeyeceğini düşünerek Kahramanmaraş’a gelmiş ve burada yerinde incelemelerini bu yüzden yapıyor. 
Özellikle Savrun Fayı ile bileşenleri sayılabilecek fayları incelediklerini anlatan Pampal, çalışmalar sonrası yaptığımız röportajımızda şöyle konuştu:
"Bizim asıl amacımız, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nün Sürgü Fayı olarak adlandırdığı Çardak Fayı'nın nereye kadar kırıldığını kırılmanın ne durumda olduğu, nereye kadar kırıldığı, bu depremler esnasında depremi üreten faya dahil olup olmadığı (7,6'lık depreme). Sonra Göksun'da 6'lık artçı oldu büyük bir deprem yine aynı 6 Şubat'ta o deprem ve daha sonra Göksun civarında güney ve batısında artçı aktivitesi son derecede yoğun. Yoğunlaşma var. Bazen 5'in üzerinde 5,3'lük artçılar oluyor. Dün sanıyorum 4,6'lık artçı oldu. Bu artçılar hem Göksun, hem Andırın, hem Kadirli hem de Adanalıları ürkütüyor ve korkutuyor. Maalesef evlerine girmekte zorlanmalarına yol açıyor. O nedenle bu çalışmayı bir an önce yapalım ve fayın nereye kadar kırıldığını ortaya çıkaralım ondan sonra net bilgilerle daha rahat yorum yapabiliriz diye geldik."
"Göksun'un kırsal Arslanbey Çiftliği Mahallesi'nden Andırın ilçesi sınırlarına kadarki fayın bir bölümünün kırıldığını varsayabiliriz. (Çardak Fayı'nın Savrun Fayı ile birleştiği kesim) Buraları izlemeye çalışıyoruz şu anda. Az öncede bir fay aynası gördük. Bir kaya düşmesi de olmuş küçük çaplı tamda fay hattının üzerinde. Fay sanki hareket etmiş gibi görünüyor. Tabi bu fay kırıldı ise bu büyük deprem esnasında bundan sonra daha büyük bir deprem üretme ihtimali azaldığı için Savrun Fayı'nın güney kesiminin muhtemelen kuzey kesimi kırılmış gibi bir izlenim edindim. Ama elimizdeki verilerle bunu net olarak söylemek mümkün değil. Daha 2-3 gün burada çalışmalar yapacağız. Ondan sonrada bilgilerimizi netleştirip açıklamalarımızı yapacağız. Belirlediğimiz birkaç yere gittik 6-7 metrelik yatay, 2 metrenin üzerinde de düşey atımlar ölçtük. Bütün bu çalışmalarımızın sonucunda toplayacağımız bilgiler bize bu fayın nereden nereye kadar kırıldığını, kırılmamış kısmın ne kadar olduğunu, kırılmamış kısmın kırılma ihtimali ve kırılırsa kaç büyüklüğünde deprem ihtimalini yorumlamamıza, açıklamamıza yardımcı olacak çalışmalardır."
Endişelenmeli miyiz? Bu fay kırılacak mı? Deprem olacak mı? sorumuzu ise şöyle yanıtladı:
"İnşallah daha net veriler elde ederiz, ip uçları buluruz ve onlara tamam fay kırılmış, bitmiş bundan sonra büyük deprem yok diyebiliriz. Bunun umudu içindeyiz. Ama şu anda net bir cevap vermemiz mümkün değil ama çok karamsar, kötümser olmadığımı söyleyebilirim. Zaten Savrun Fayı'nın kırılması o kadar kolay değil. Kabuk yapısı itibari ile bölgedeki formasyonların özellikleri nedeniyle öyle abartıldığı gibi 7 üzeri deprem üretme potansiyeli olduğunu düşünmüyorum ama bunu söylemek için de erken henüz." diye konuştu.