Sosyal medyadaki tepki çeken paylaşımları nedeniyle Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulunca hakkında inceleme başlatılan ve sözleşmesi feshedilen Dr. Ali Edizer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla tabiplik görevinden de açığa alındı.

Sosyal medyadaki paylaşımları sonrasında Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki başhekim yardımcılığı sözleşmesi feshedilen ve görevinden alınan Ali Edizer'in kadrosu, Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin önerisiyle, Güdül Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

İDARİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Edizer'in, soruşturmanın selameti açısından Bakan Fahrettin Koca'nın talimatıyla tabiplik görevinden de el çektirildiği öğrenildi. Edizer hakkındaki idari soruşturma devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

KİÜ Yeşilay Topluluğu’ndan Yetim Koordinasyon Merkezine Kitap Bağışı KİÜ Yeşilay Topluluğu’ndan Yetim Koordinasyon Merkezine Kitap Bağışı

Sosyal medya paylaşımları ile gündeme gelen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer, medeni kanunu hiçe sayarak erkeklere ikinci eş alması yönünde çağrı yapmıştı. Bu açıklamalar infial yaratırken, konu sosyal medyada gündem olmuş, Edizer görevden alınmıştı.

BAKAN KOCA, RAHATSIZ OLMUŞTU

İnfial yaratan bu paylaşım CHP'nin de gündeminde yer almış, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Edizer'in açıklamalarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettiğini duyurmuştu. Özel yaptığı paylaşımda, "Sosyal medya paylaşımları nedeniyle #GATA'nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettim. Sn. Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti. Konunun takipçisi olacağız" demişti.

Medeni kanunu eleştiren Ali Edizer hukuk yoluna başvuracak

Geçen haftalarda yaptığı açıklama ile medeni kanunu hedef alan ve erkeklere ikinci eş çağrısında bulunan Ali Edizer, tepkilerin hedefinde yer aldı. İlk olarak GATA'daki başhekim yardımcılı görevinden alınan Edizer, daha sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla tabiplik görevinden de uzaklaştırıldı.

Ali Edizer bu kararın ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu ve eleştirdiği hukuk kanunlarına sığınacağını bildirdi.

"EMEKLİ OLAYIM DİYORDUM ŞİMDİ VAZGEÇTİM"

Edizer yaptığı açıklamada, "Susmamı, bir kenara çekilmemi tavsiye eden iyi niyetli kardeşlerime teşekkür ederim. Amma: İki yıldır emekli olayım, diyordum, şimdi vazgeçtim. Hukuk dairesinde sonuna kadar mücadele edeceğim. Her şey sadece Allah'ın (cc) dilemesiyle olur..." ifadelerine yer verdi.

"AÇIKTA OLMASI GEREKEN HER ŞEYİMİZ AÇIKTAYDI"

Bu açıklamanın ardından yeni bir paylaşım daha yapan Edizer, "'Açığa alınmak derken?' Bizim açıkta olması gereken her şeyimiz açıktaydı zaten. Kapalı olması gereken de bizimle mezara gider; yaverliğimizin sırları gibi" dedi.

Editör: TE Bilişim