“ Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize bilhassa da üniversite öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Burs bir öğrencinin eğitim yaşantısında en çok ihtiyacı olduğu şeydir.”

“ İMKÂN SAHİBİ HEMŞEHRİLERİMİZ HER BİR ŞEHİR DE BULUNAN HEMŞEHRİ DERNEK VE VAKIFLARIMIZ ARACILIĞIYLA BURS VEREBİLİR, MEMLEKETİMİZ ÖĞRENCİLERİNE KATKI SUNABİLİRLER… ”

Kahramanmaraş’ta veya farklı şehirlerde üniversite okumaya hak kazanan öğrenci kardeşlerimiz öncelikle kısa bir araştırma yapmak durumundadır. Okuyacağı şehirde memleketimiz adına DERNEK, VAKIF var mı araştıracak. Sonrasında DERNEK yâda VAKIF var ise en geç 15 Eylül tarihine kadar bizzat adresine giderek başkan veya yönetim kurullarına ulaşarak BURS* talebinde bulunacak. (Burs faaliyetleri varsa tabii) Hemşehri dernek ve vakıf yöneticilerimizden #BURS talebinde bulunmaktan çekinmeyin. Hemşehri sivil toplum kuruluşlarımız yanında diğer DERNEK ve VAKIFLAR (iş dünyası, Eğitim camiası, Dayanışma ve çeşitli STK’lar da BURS verebiliyor. Örneğin TOG, İTHİB, İSO, TEV, ÇYDD, İMH, ENSAR gibi kuruluşlar da burs veriyor. İstanbul başta olmak üzere Bursa ve Ankara da Kahramanmaraş dernek ve Vakıflarımızın BURS çalışmaları olduğu biliniyor.

Üniversite öğrencisi genç arkadaşlarımızın nerelere başvuru yapabileceği hususunda geçmiş dönemde İstanbul Maraşder idari işler müdürlüğünü yürüten www.instagram.com/eyupkadirkilci adresiyle iletişime geçebilir,bilgi alabilirler.