Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmelerinin e-Devlet platformu üzerinden yapılmasının giderek yaygınlaştığını açıkladı.

Sistem, kira süreçlerini dijitalleştirerek hem zaman tasarrufu sağlıyor hem de işlemlerin güvenilirliğini artırırken, yenilik sayesinde emlak sektöründe şeffaflığı artırmayı ve vatandaşların bürokratik işlemleri daha hızlı tamamlamasını hedeflendi.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yetki belgeli emlak danışmanlarının da e-Devlet sistemi üzerinden kira sözleşmeleri hazırlayıp tarafların onayına sunabildiğini belirtti.

Diyanet'ten genç çiftlere Umre müjdesi... 500 Çiftin Umre bedelinin yarısı karşılanacak! Diyanet'ten genç çiftlere Umre müjdesi... 500 Çiftin Umre bedelinin yarısı karşılanacak!

Uygulamanın vatandaşlara kolaylık sağladığını vurgulayan Bakan Şimşek, “Vatandaşlarımıza kolay, maliyetsiz, hızlı ve güvenli hizmet sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İGF