Zirve, fotoğraf çekiminin ardından oturumlarla devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'ya gitti. Başkent Brüksel'de ilk Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Erdoğan, sonrasında İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile daha sonra da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Macron, "Ortak stratejilerin netleştirilmesine vurgu yaptım. Görüşmemiz İslam konusunda da bir netlik sağladı. Libya ve Suriye'deki sorunların çözümü için de birlikte çalışmaya başladık." dedi. Alman Hükümet Sözcüsü ise toplantıya ilişkin "Erdoğan ile ikili ilişkiler ile Kıbrıs sorununun çözümü için fikir alışverişi yapıldı." ifadelerini kullandı.

AİLE POZUNDAN SONRA ZİRVE TOPLANTISI BAŞLADI

Murat Kekilli: Cem Karaca, toplumun duyarlı kanadıydı Murat Kekilli: Cem Karaca, toplumun duyarlı kanadıydı

Erdoğan'ın görüşmelerinden sonra 30 dünya lideri, aile fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından NATO ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı zirve toplantısı Brüksel'deki NATO karargahında başladı.

ERDOĞAN'A ÇAVUŞOĞLU VE AKAR EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 12.00 sularında NATO Karargahı'na giriş yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da eşlik etti.

SIRADA KRİTİK GÖRÜŞMELER VAR

Bugün Erdoğan'ın iki kritik görüşmesi daha var. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir araya gelecek olan Erdoğan, sonrasında saat 18.00'de ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek. İki liderin 45 dakika olarak planlanan görüşmesi bir buçuk saat olarak yeniden revize edildi. Kritik görüşmede masada birçok başlığın olacağı, ilişkilerin gerilmesine neden olan F-35 konusundan Biden'ın sözde soykırım iddialarına kadar birçok alanda önemli konular liderler düzeyinde masaya yatırılacak.

Editör: TE Bilişim