KMTSO’da ki dönüşümlü başkanlık dönemi nedeniyle 2020 yılı itibariyle göreve gelen ve görev süresinin büyük bir bölümü pandemi de geçen Balcıoğlu, bu süreçle ilgili olarak gelen soruya, “Bizim yapmak istediğimiz şeylerin bir kısmını yapamadık, bir kısmı yarım, eksik kaldı. Bir kısmına da hiç başlayamadık.” dedi.

“PROJELERİMİZİ ERTELEMEK ZORUNDA KALDIK”

Özellikle odanın birçok işinin devletle olduğunu ve pandemi sürecinde devletinde yükünün ağır olduğunu bu yüzden birçok konunun ertelendiğini belirten Balcıoğlu, iftar programında ki yaptığı konuşmasını da anımsatarak şöyle konuştu:

“Pandemiden dolayı yapamadığımız eksik kalan işleri tamamlamak üzere, takım arkadaşlarımla birlikte bize olur, onay verirseniz biz tekrar bunları devam ettirip tamamlamak için Başkanlığa talip olacağız dedim. Biz bunları yapmak istiyoruz. Şu anda biz birbirimizden alışveriş edersek geçimimizi sağlıyoruz. İş yerimiz dönüyor evimize ekmek götürüyoruz ama dışarıdan bir katkı lazım. Bunun içinde illa ki dışarıdan birisinin parası girmesi gerekiyor ki, buda adına ihracat dediğimiz şey. Biz Cumhuriyet tarihinde bizim dönemimizden önce yapılan en çok ihracatı bile ikiye katladık. Bu bizim için büyük bir başarıydı. Bundan memlekette birçok insan da fayda gördü ve para kazandı.”

“PANDEMİ YENİLİKLERİ BERABERİNDE GETİRDİ”

Balcıoğlu, bu dönem içerisinde yeni işler bulunup, yeni yatırımlar yapıldığını da anlatarak, “İnsanlara yeni ekmek kapıları açıldı. Bunun da devam etmesi ve duraksamaması, kesintiye uğramaması lazım. Pandemi bize bir sürü şeyi hızlı öğrenmemizi sağladı. Bu süreç bize yeni normal getirdi ve biz bu sürece ayak uyduramazsak bir daha yetişme şansımız yok. Bu yüzden de oda çok önemli.” dedi.

Odanın önemini de Balcıoğlu şu şekilde açıkladı:

“Eğer bizim çok büyük şirketlerimiz çok büyük şirketlerin ayırdığı gibi pazar araştırması için 5-10 milyon dolar ayırıyorsa çok da gerekli değil. Onlar zaten işlerini yapıyorlar ama bizim işletmelerimiz bunu ayıramaz. Herkesin bu bütçeleri ayırması yerine bunları oda toparlayıp, getirip kendi iş insanına, sanayicisine, çalışanına ve çalıştıranına devletine bunları sunmak zorunda. Bizde bunları yapmaya çalışıyoruz. Bunun da en başında yeşil mutabakat olarak konuşulan ve karbon ayak izi olarak adlandırılan başımızda bir şey var. Bu bir iki yıl varmış gibi gözüken ama çok çabuk gözüken bir şey. Eğer yeni alacağımız makineyi yanlış alırsak işletmelerimizi batırmak zorunda kalırız.”

Balcıoğlu, Kahramanmaraş'ın bu seçimi diğer siyasi parti seçimleriyle karıştırmaması gerektiğini bunun iş dünyası adına bir seçim olduğunu, her iki adaydan da kim kazanırsa kazansın kırılanların ve üzülenlerin olacağını ve bunun da Kahramanmaraş'a bir fayda sağlamayacağını ifade etti.