Kahramanmaraş'ta, "Türkiye Güven Huzur-9" uygulaması kapsamında yapılan denetimlerde, değişik suçlardan aranan 8 ve infaz hükümlerince aranan 16 kişi olmak üzere toplam 24 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, il genelinde 156 polis ekibi ve 793 personelin katılımıyla umuma açık yerler, park bahçeler, sokaklar ve alanlarda yapılan huzur operasyonunda değişik suçlardan aranan 8 ve infaz hükümlerince aranan 16 kişi olmak üzere 24 kişi yakalandı.

3 bin 838 kişinin sorgulandığı uygulamada, kontrol edilen 687 araçtan 12'sine değişik ihlallerden 2 bin 499 lira ceza tatbik edildi, 3 araç trafikten men edildi, 228 iş yeri kontrol edildi.

Hırsızlık, yaralama, uyuşturucu madde kullanma, borçlunun ödeme şartlarını ihlal ve infaz hükümlerine uymama gibi değişik suçlardan aranan 24 şahıs yakalandı.

Yabancı şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalarda ise 356 kişi incelendi. Kimliksiz ve kayıtsız olduğu tespit edilen 12 yabancı uyruklu kişi kayıt altına alındı. 6 kişiye de kabahatler kanununa aykırı davranmaktan 654 lira idari para cezası tatbik edildi. 7 kişinin de üzerinden kesici ve delici alet ele geçirilerek men edildi.