Artan sıcaklarla birlikte serinlemek isteyen vatandaşlar havuzları doldurmaya başladı. Ramazan Bayramı ve sonrasında havuzlarda talep patlaması beklendiğini söyleyen uzmanlar, halkı hijyenik olmayan havuzların oluşturduğu riske karşı uyardılar. Vatandaşlara temizliğinden emin oldukları havuzlara girmeleri tavsiyesinde bulunan uzmanlar, temizlenmemesi halinde mikrop yuvası haline gelen havuzların özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çektiler. 

Uzmanlar, yüzme havuzları, otel, site ve kaplıcalarda serinlemek için havuzları tercih eden vatandaşları uyarıyor. Uzmanlar, standartlara göre üretilen, bakımları tam ve zamanında yapılan ve uygun sayıda kişinin hijyen kurallarına dikkat ettiği havuzlara gönül rahatlığı ile girilebileceğini belirtiyor. “Ancak, havuz üretiminde doğru malzemeler seçilmezse, bakımları zamanında ve doğru malzemeler ile yapılmasa, uygun kimyasal maddeler kullanılmazsa bir dizi sağlık sorunu yaşayabiliriz” uyarısında bulunuluyor. 
Sıcaklarla birlikte mikroplar çoğalıyor 

Hava sıcaklığı ile birlikte havuz suyu sıcaklıkları da iyice arttığından, ısınan suyun mikropların üremesi için elverişli ortam oluşturduğunu dile getiren uzmanlar, 27 derecenin üstünde sıcaklığa sahip ve kapasitesinin üstünde kalabalığın bulunduğu havuzlara girilmesinin hastalıklara yakalanma riskini artıracağını söylüyor. Özellikle halka açık havuzların çok kalabalık olduğunu, bu havuzları işleten belediyeler ve özel işletmelerin hijyen ve havuz kapasitesini aşılmaması konusunda çok duyarlı olmaları gerektiğini anlatılıyor. Havuzların, uzman ekiplerce havuz temizliğinin ve periyodik bakımının yapılması gerekiyor.