Ak Partide ise dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın listeye son şeklini verdiği öğrenildi. İyi Parti ve CHP’de ise çalışmalar sürüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş’taki milletvekili aday listesini hazırlayarak çalışmalara erken başladı. Şuan Ak Parti’nin boşluğunu doldurmak isteyen MHP’deki sürpriz liste tat vermedi. Şuana kadar ismi duyulmayan ve MHP Kahramanmaraş teşkilatında aday adayı listesinde ismi bulunmayan Zuhal Karakoç Dora’nın 2’inci sıraya yerleşmesi şok etkisi yarattı.

Birinci sıraya tahmin edildiği gibi MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan getirildi. İkinci sırayı ise Kuzey İlçelerinden donanımlı olarak gösterilen Zuhal Karakoç Dora tepeden indirilerek konuldu. Üçüncü sıraya ise siyasette yıpranmamış, 4 yabancı dil bilen KMS’nin Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan getirildi. Dördüncü sırada da yine kuzey ilçelerinden bir isim olan MHP’nin Genel Merkez disiplin Kurulu Üyesi Sermet Yıldız konuldu. 5’inci sırada ise ülkücü camiasının yakından tanıdığı partide il ve ilçe başkanlığı yapan Ömer Özkan yer aldı. Listenin altıncı sırasında Avukat Zafer Öner, 7’inci sırasında eski Ülkü Ocakları Başkanı Nusret Güloğlu, son sırasında ise Mikro Kredi Müdürü Mustafa Pehlivan yer aldı.

MHP’nin ikinci sırasına tepeden inme gelen Zuhal Karakoç Dora’nın teşkilattan nasıl bir tepki göreceği merak konusu olurken, Dora’nın MHP’ye Kahramanmaraş’ta ne kadar oy getireceği en çok sorulan soruların başında geliyor. Ak Partide ise Cumhurbaşkanı Erdoğan listelere son şeklini verdiği ve Kahramanmaraş dosyasının üstünün kapatıldığı öğrenildi. Kulislerden edinilen bilgiye göre en az 2 en fazla 3 ismin yerinde kalacağı ön görülüyor.