AK Parti Onikşubat ilçe danışma meclis toplantısına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç Elbistan'da katılacakları bir program nedeni katılamadığı bildirildi. Programda bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan hizmetlerden bahsedildi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Metal yorgunluğunun bittiğini artık Diriliş vaktinin olduğunu belirtirken, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, ''Belediyelerimiz ile destan yazıyoruz'' dedi.

''Belediyelerimiz İle Destan Yazıyoruz''

AK Parti İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş'ta Belediyelerin destan yazdığını söyledi. Güvenç, ''Allah'ın bahtiyar kıldığı insanlar hayır işlerinde çalışır ve güzellik için enerji harcarlar. Yine o bahtiyar insanlar yaptıkları işlerde güzel sonuç alıp daha öbür tarafa gitmeden cenabı hak emeklerinin karşılığını gösterir. Bugün şu toplantıda cenabı hakkın siz güzel insanlara hayırda yaptığı güzel işlerin karşılığını görmenizde hepinize kutlu ve mübarek olsun diyoruz. Belediyelerimizle destan yazıyoruz. Onikişubat'ta parke taşı yapılmayan, taziye evi olmayan yer kalmadı. Belediye kapılarımızı herkese açtık. Vatandaşlara her türlü hizmetin en layığını yapmaya çalışarak hizmet ediyoruz. İlimizin rengi her geçen gün değişiyor. Sorunları çözüyoruz. Bir yandan da Büyükşehir kaynakları ile şehrimizi yaşanabilir bir hale getirmek için emek harcıyoruz'' dedi.

4 ilçenin danışma toplantısına katıldıklarını belirten Güvenç, ''Pazarcıkta 1976'da yapılıp, o günden bugüne yenilenmeyen ve yüzde 78 kaçağa neden olan içme suyunu 34 milyon TL ile yenilenme çalışmalarını başlattık. Göksun'da 80'li yıllarda yapılıp el vurulmayan içme suyu hattına 20 milyonluk harcama yapıldı. Göksun'dan yola çıktık 40 dakikada Kahramanmaraş'ta olduk. Tüneller bizi coşku ile karşıladı ve içimiz gurur ile doldu. Çok değil, geçen sene bu Göksun yolu bitmez bizi mahcup eder diyorduk. Geçen yıl ki Ankara'da sunumlarda bu Göksun yolu bitmez ise seçime bunun gölgesinde gireriz diyordum. Bu yolunda belini kırdık Allah'a şükür. Toplam 17 km tünel yapıyoruz Göksun ile Kahramanmaraş arasına ve gidiş geliş derseniz buna 34 km sadece Göksun Kahramanmaraş arası tünel yapıyoruz.''

2002 yılında sizlerin iktidara gelmeden önce Türkiye'de yapılan köprü yanlış bilmiyorsam 50 kilometredir diyen Güvenç, Ekinözü belediye başkanının, Elbistan-Ekinözü arasına tünel istediğini ve Bu ne güzel bir şey değil mi olduğunun altını çizdi. Güvenç, ''Emeğin ve gayretin ürünüdür bu. Emek verirsen gayret edersen bereketlenir ve Allah karşılığını verir. Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu bu sistem bunları yapıyor'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Metal Yorgunluğu Yok Artık Diriliş Vakti!

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, ''Bizlerde sizlerle beraber AK Parti kurulduğu günden bugüne hizmet eden bir kardeşiniziz. Görevlerimiz de değişiklikler olabilir. Bugün bu masada, yarın başka masada olabiliriz. Unvanınız olmaz, İsim olarak hizmet edersiniz. AK Partinin içerisinde yer alan her kardeşimiz bilir ki bazen Bakan, bazen milletvekili olursunuz. Mahalle teşkilatlarında ki kardeşlerimiz bilmelidir ki daima orda kalmayacaklar. Gayretleri ile belki bir gün yönetim kurulu üyesi olacaklar. Çalışmak, koşturmak ve gayret göstermek bizden, takdir genel merkezimizden ve tabi ki Cumhurbaşkanımızdan. Biz onunla birlikte yol yürümekte olduğumuz sürece elhamdülillah kimse sırtımızı yere getiremez'' dedi. 

Toplantılarda bir araya gelmenin önemine değinen Başkan Debgici, ''Beş dakika gelip birbirimizin yüzüne bakmak bile yeterli. Gündem varsa konuşulur ama o sohbet bizi birbirimize daha çok bağlıyor. Geçtiğimiz gün güvenlik korucularımız şehit oldu. Yol yapımı yapan inşaat mensuplarını korumakla görevli güvenlik korucularımıza ateş açıldı. Dün Filistin'de de kardeşlerimizi şehit ettiler. Bu zulme ve katliamlara dur diyebilen tek Lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Tek Ülke Türkiye...

Dün genel merkezdeydik. Cumhurbaşkanımızdan hepinize selam getirdik. Metal yorgunluğu yok artık. Bundan sonra Diriliş vaktidir. Artık Dünya'da gündemi belirleyen bir Türkiye var.  Biz emin adımlar ile ilerliyoruz'' dedi.

Kalp Kırmadık Rekorlar Kırdık

Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ''Kalpleri kırmadık ama rekorlar kırdık. O kırılan rekorlardan bir kısmını sunumlarda izlediniz. İnşallah o rekorlar Allah'ın yardımı ve sizlerin, bizlerin gayreti ile devam edecektir'' dedi.

Ülkenin etrafının kuşatılmış durumda olduğunu belirten Başkan Mahçiçek, ''Bu kuşatılmışlıkta bizlerin nefsani şeylerden uzaklaşması lazım. Bunu Allah için gönülden söylüyorum. Bu AK Parti iktidar olursa, Recep Tayyip Erdoğan'ın sevk ve idaresinde bu ülkenin geleceği daha iyi olacaktır. Buna nefsani duygular ve küçük hesaplar ile biz zarar verirsek, cenabı hak bunu bize soracaktır. Bu yüzden dikkatli yürümeliyiz. Bu ailenin her ferdi bizim için değerlidir.''

Mahçiçek sözlerine şöyle devam etti;

''Bu ülkenin 1974 harekatını bizim yaşımızda olanlar bilir. Bu ülkenin ekonomisi 3 gün dayanmıştı. Ama bu ülke Fırat Kalkanı harekatı ve şimdi sınırımızdaki o terörist yapıyı kaldırmak için Zeytin Dalı Hareketında askerimiz aylardan beri savaşıyor. Ekonomimiz hala ayakta. Ne döviz uçuyor ne altın. Demek ki 15 yıllık bu muazzam yönetim büyük liderin sevk ve idaresi ile çok sağlam bir temeller üzerinde. Orada savaşan Mehmetçiğe 15 bin adet fıstık ezmesi badem şekeri çörek olan paketler gönderdik. 12 bin adette iç çamaşırı gönderdik. Orada değişim fırsatı olmadığından. Öyle karşılıklar aldık ki bombaların üzerine yazılmış teşekkürler. O kahramanlar bu ülkenin geleceği için bizlerin güvenliği için oralarda savaşıyor.''

''Kongelerimiz Bayram Havasında Geçti''

Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Bu yılın için parti için önemli bir yıl olduğuna değinerek, ''Partimizin adeta bayram havasında kongrelerini gerçekleştirdik. İlçe Başkanlığımız olarak 2019'da önce yerel seçimlere sonra da yeni  geçtiğimiz sisteme hazırlanıyoruz. Bütün teşkilatlarımızla çok büyük çaba sarf ediyoruz'' dedi.

Üyelik bir parti için başlıca önemli unsurlardandır diyen Görgel, ''2016'da yaşadığımız darbe girişimi sonrası partimizde bağı bulunan hem de ne yazık ki bu terör örgütüne hizmet etmiş insanların üyeliklerini sonlandırdık. 45 bin üyemiz ile yüz yüze görüşerek, 6 bini ile de telefonla görüşüp güncelleme işlemlerini yaptık. Bu üyelerden 3083'ünün partimiz ile alakalı ilişiğini sonlandırdık. Gerçekten çok verimli bir çalışma oldu'' dedi ve  Üye sayısını arttırmak ve boşluğu doldurmak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

2018 yılının Şubat ayına kadar bütün mahallelerimizde eksiksiz toplantılarını yaptıklarını ve onlardan da övgüler aldıklarını belirten Görgel, ''Mahallelerde ki eksiklikleri de yerinde tespit etmiş oluyoruz. Kongre sürecimizden itibaren 9 tane bölge toplantısı gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da devam ettireceğiz. Biz insanların ayaklarına kadar gitmek zorundayız. 2019'da ki seçime kadar amacımız gidilmedik yer bırakmamaktır. Özellikle yaşlı hastalar başta olmak üzere evleri ziyaret etmektir. Bu bizim için en önemli teşkilat çalışmalarından birisidir. Başkanlığımız bu dönemde 49 muhtar ziyareti yaptı. Muhtarlarımızda bizlerin vatandaşlar ile olan iletişimi sağladılar ve bizi yalnız bırakmadılar. Cumartesi Pazar dahil her gün sabah 9 akşam 9 partimizde nöbet sistemi devam etmektedir. Vatandaşlarımıza partimiz her zaman açıktır'' dedi.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN