Alışverişin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal aktiviteleriyle kent halkının buluşma noktası haline gelen Piazza AVM, minik ziyaretçilerine özel olarak açılan okul yolu standıyla ev sahipliği yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen okul yolu standıyla minikler eğlenerek trafik kurallarını öğrendi.

Uzman eğitmenler, minik öğrencilere evden çıktıktan sonra servise binildiğinde ya da aileyle birlikte seyir halindeyken ve yaya olarak okula giderken trafik konusunda nelere dikkat edilmesi konusunda bilgilendirme yapıldı.

Gerçekleştirilen eğitim projesini Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, okul yolu standı hakkında bilgiler verdi.

Trafik eğitiminin küçük yaşta verilmesinin kalıcı olduğunun altını çizen doğan, şunları kaydetti:

‘’Polis denetiminden ziyade en önemli etken sürücülerin ve yayaların eğitimi ve bilgilendirilmesidir. Bunun için verilecek trafik eğitiminin daha kalıcı ve daha etkili olabilmesi için küçük yaşta eğitim çok önemli’’ dedi.

Çalışmaların 3 gün boyunca devam edeceğini söyleyen doğan, buradaki program sonunda ana okullarda ve 1. ve 2. sınıflara da anlatacaklarını söyledi.

Kaynak: Aksu Haber