Yeni yönetimi usta eller ile buluşturmak için bu geceyi düzenlediklerini söyleyen Kahramanmaraş Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şaban Uçar, ‘Değerli arkadaşlar burada bu mutlu ve gülen yüzleri görmek bizleri gerçekten mutlu etti. Sizlere verdiğimiz söz üzerine eğitimlerimiz devam edecek. Biz bir aileysek, aile bireyleri bir araya geldiğinde ne oluyorsa büyüğü küçüğü sevgi saygı nasıl oluyor ise bunu yaşatmak istiyoruz'' dedi.

Uçar, ''Ülkemizde bir savaş hali var. Birçok ocağa şehit ateşi düştü. Şehitlerimize Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır diliyorum. Davetimize icabet edip burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

Kürsüye gelen Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yeşil, ''Başkanımız projelerinden bahsetti. Çok güzel projeler var. Biz de bu projelere sonuna kadar destek vereceğimizden bahsettik. Kaliteli eleman ara ve aranan eleman eksikliğinden herkes yakınıyor biliyorsunuz. Özellikle insanlarımızın akademik eğitime yönlendiği ve mesleki eğitimde biraz daha geride kaldığımız sürekli eleştiri konusu bizler mesleki eğitim konusunda yani herkesin alması gereken mesleki eğitimleri birebir ustalarından, usta öğreticilerinden aldırma noktasından bir çalışmaya gireceğiz'' dedi.

Kendi okulundan bahseden Yeşil, ''Toplamda okulumda 217 bay bayan kuaför cilt bakım ve makyaj konusunda öğrencimiz var. 150 bayan 67 erkek öğrenci var. Bunun yanında doğrudan belge alma sisteminde sadece sınavlara girip belge alma şeklinde başvuru yapan binlerce kişiye de belge verdik. Devletimizin bu sene aldığı bir kararla çıraklarımıza yanlarında çırak çalıştıran ustalarımıza doğrudan desteği var. Şuan askeri ücretin net %30 nu öğrenciye verdiğiniz zaman devletimiz 3/2 sini iade ediyor. Bu da 290 lira öğrenci başına iade söz konusu oluyor. Bunun yanında öğrencimizin sigortasını da devlet olarak okulumuz yapmış oluyor.  Hem sizin üstünüzde sigorta yükünü hem de maaş yükünün bir kısmını devletimiz almış oluyor.  Bu noktada öğrenci çalıştırma noktasında çırak çalıştırma konusunda sizi teşvik etmiş oluyor'' diyerek bilgilendirmeler yaptı.

Program daha sonra yönetim kurulu üyelerinin tanıtılması ile devam ederken, Vergi Anlaşmalar ve Uygulamalar Müdürü Bekir Akkan bazı konularda bilgiler verdi. Yeni Sanayi Site Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Müdürü Şeref Kazancı'nın konuşmalarından sonra programının sunucusu Kurtuluş Şükür misafirlere sorular sordu ve mesleki terimlerden atasözlerinden bahsettirdi. Eğlenceli dakikaların ardından program sona erdi.