Ramada Plaza Genel Müdürü Mehmet Turan, ‘’Bir yıl önce şehre geldiğimde turizm bilincinin eksik olduğunu ve sektörünün tüm paydaşlarının birlikte hareket etmediğini gördüm. Bunun üzerine öncülüğünü yaparak Kahramanmaraş Turizm Platformunun kurulması için tüm Otel ve Acente yetkilileri ile sonrada diğer paydaşlar ile görüşüp, desteklerini de alarak Kahramanmaraş ‘’Turizm Platformunu” kurduk. Platformun kuruluşunun üzerinden bir yıl geçti ve kısmen tüzel kişiliğe sahip bir çatı oluşturuldu. Bu Platform çatısı için destek veren başta Yerel Basınımıza, Turizm İl Müdürlüğüne, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve merkez ilçelerin Belediye Başkanlıklarına, Ticaret Sanayi Odası Başkanlığına, Otel ve Acente Yöneticilerine, sektörün tüm paydaşlarına ve STK’lara çok teşekkür ederim'' dedi.

Turan, ''Platform, bacasız sanayi diye adlandırılan Kahramanmaraş’ın turizmi için %40 oranında birlik ve beraberlik sağlamış bulunmaktadır. Platformun bu oranı yüzde yüze çıkarıp, Turizm bilincini tam benimseyerek, şehrin ekonomisine katma değer sağlayacaktır.''

Kahramanmaraş Kültür ve Turizminin komşu illerinden daha zengin ve alternatif turizm yelpazesine sahip olup, senenin 12 ayı Kahramanmaraş’ta turizm yapılacağını söyleyen Turan, Ocak, Şubat aylarında kış ve kayak turizmi, İlk Bahar döneminde Kültür ve İnanç turizmi yaz mevsiminde yayla, doğa ve su sporları turizmi, sonbahar ilk iki ayında kültür ve inanç turizmi, kasım aralık ayında kaplıca ve sağlık turizmi gerçekleşeceğini belirtti.

Öte yandan Yedikuyular Kayak Merkezi de doğru bir yatırımdır. Bu şehrin, bu gibi projelere ihtiyacı vardır. Günümüzde alternatif turizm trendi ‘’festival” turlarıdır diyen Mehmet Turan, ''Bu projeler arttırılabilir. Ayrıca İzmir Travel Turkey fuarına Ramada Plaza Kahramanmaraş ve Turizm Platformu olarak katıldık ve memleketimizi en iyi şekilde anlattık. Bu tanıtım fuarları kapsamında, en çok dikkat çekici özelliğe sahip ve ilgi gören 25 Mayıs ile 15 Haziran arasında Uludaz Yaylası’ndaki uğur böcekleri kolonisi olmuştur. Bu konuda tur operatörleri, yukarıda bu tarihler aralığında ‘’Uluslararası Uğur Böcekleri Festivali” geleneksel olarak gerçekleştirildiğinde çok ciddi bir turist akımı olacağını belirttiler'' dedi.

Genel Müdür Turan sözlerine şöyle devam etti;

Bu kapsamda yerel yönetimlerin desteği ile ulusal basma reklam ve tanıtım çalışmaları için adım atılması gerekir. Örneğin; Hürriyet Gazetesi Seyahat Eki kadrosunda bulunan ve Türkiye’de milyonlarca takipçisi olan 26 yazarı ilimize davet ederek, tanıtım turu yapılması gerekir. Bu konuda da yerel yönetimler bizlerle irtibata geçtiğinde ulusal gazetelerin reklam departmanı ile görüşüp, bağlantılar kurulmasında yardımcı oluruz.

Ayrıca Bunun içinde;

Kahramanmaraş'ımızın Turizm sektörünün sürdürülebilir gelişimi ve istikrarlı büyümesi için stratejik planlar oluşturulmalıdır.Yurt içinde ve yurt dışında tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini yerel yönetimler bir an önce hayata geçirmeli, bu konuda istişare anlamında Turizm Platformu ile birlikte çalışılmalıdır.

Yerli ve yabancı turist sayısını hem artırmak, hem de konaklamada geceleme sayısını arttırmak için, Kahramanmaraş Turizmini önce ‘Türkiye’de sonrada yurt dışında marka haline getirerek, sürdürebilir olmasını sağlamak lazım. Bizler, Kahramanmaraş'ın Turizm sektöründeki sorunlarını çözmek için siyasetçisi, bürokratı, yerel yönetimleri ve STK’lar Turizm Platformu ile ortak hareket etmemiz gerekir.Kahramanmaraş'ın 2023 yılında ve devamında turizm hedeflerine ulaşabilmesi için projeler üretilerek, çalışılması şarttır.

Bu kapsamda; dijital dünyanın ve sosyal medya ağlarının yeniliklerine uyum sağlamak için, Kahramanmaraş’ta turizm sektörü AR-GE ve büyük veri merkezini acilen oluşturmak gerekir.

Kahramanmaraş turizminin alt yapısının en önemli ayağı olan şehri anlatacak ve tanıtacak kokartlı yerli rehberlerin olmaması büyük bir eksikliktir. Bu bağlamda da İl Kültür Turizm Müdürlüğü öncülüğünde acilen Rehberlik Kursu açılıp, bu kursun öğrencilerinin en az % 40’ı Kahramanmaraş ilinde ikamet edenlerden oluşmalıdır.

İlimizin Turizm sektöründeki kalifiye personel sorununu çözmek adına bakanlık nezdinde, yüksekokul ve meslek liseleri alanında eğitimleri ile istihdam sorununa katkıda sağlanmalıdır.

Şehrin kültür ve turizmini hareketlendirmek için de, II Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yerel Yönetimler, STK'lar ile turizm sektörü ile etkileşim halindeki diğer kamu idareleri nezdinde Türkiye’nin her ilinde lobi faaliyetinde bulunulmalıdır.

Bu kapsamda;

Öncelikle Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Turist Rehberleri Birliği(TUREB), Türkiye Odalar ve Borsa Birliğini(TOBB) ve daha birçok lobileri belli periyotlarda davet edilmelidir. Bu faaliyet yurt içinde şehrin turistik hareketliliğini artıracaktır. Yerel Yönetimler başta olmak üzere, ilimizde daha çok turist çekebilmek amacıyla festivaller, Türkiye genelinde de Tanıtım Günleri vb. etkinlikler düzenlemelidir.

Değerli Basın Mensupları, bizler birlikte el ele verdiğimiz zaman güçlüyüz. Biliyorsunuz Kahramanmaraş tarih, kültür, gastronomi, doğa, inanç ve spor turizmi açısından olağanüstü zenginliklere sahiptir. Memleketimizi tanıtım noktasında ise daha iyi yerlere taşımak için birliğe ihtiyacımız vardır.

Ramada Plaza Kahramanmaraş olarak tarih, kültür, gastronomi, doğa, inanç ve spor turizmi açısından müşterilerimize en üst düzeyde imkânlar ve olanaklar sunuyoruz. Biz Ramada Plaza Kahramanmaraş olarak hem 5 yıldızlı hizmet veriyor, hem de memleketimize katkı sağlıyoruz.

Otelimizde 144 standart oda, 20 suit oda (suit odalarımız junior suit ,executive suit ve king suit olarak ayrılmaktadır) ve 1 engelli oda ile 330 yatak şeklinde geniş ve konforlu odalar bulunmaktadır.

Ramada Plaza Kahramanmaraş Hotel Convention Cedter iş toplantıları, düğün davetleri ve yemek organizasyonları içinde 5000 metrekarelik alanda deneyimli kadrosuyla en kaliteli hizmet anlayışıyla hareket etmektedir.

Gastronomi alanında da büyük başarılar elde etmiş Ramada Plaza Kahramanmaraş birçok dünya mutfağına hitap etmektedir. Otelimizin restoranlarında sabah açık büfe kahvaltı, öğle ve akşam da A’La Carte sunumlarımızla Kahramanmaraş’ımıza hizmet vermektedir.

Öte yandan Kahramanmaraş otellerinde bir ilk olan ve 146 çeşit menüsüyle Pazar günleri saat 09.00 ile 14.00 arasında Brunch hizmeti sunulduğu belirten Turan, ''Ayrıca otelimizde konaklayan misafirlerimize yönelik SPA merkezi ve spor salonu ile de 5 yıldıza layık bir şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz.

Biz bu Kahraman şehrimizin daha güzelleşmesi ve kendini tanıtması için, inanıyoruz ki siz basın mensupları ile birlikte, el birliğiyle hareket edip, daha güzel günler göreceğiz. Birbirimize sahip çıkarak bunu başarabiliriz'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim