Atlı, “Kahramanmaraşlıların stadyum talebine maalesef mevcut iktidar partisi kulaklarını tıkadı. Kahramanmaraşlı gençler ve sporseverler her ne kadar medya ve sosyal medyadan stadyum talebinde bulunduysa da iktidar partisinin milletvekilleri konunun çok dillendirilmesinden rahatsız oldular. Kahramanmaraş’ı her seçim döneminde “cepte keklik” gördükleri için Kahramanmaraşlılara bir stadyumu çok gördüler. Şimdi ise butik bir stadyum yapacaklarını söylüyorlar fakat biz bu şehrin olimpik bir stada ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Biz İYİ Parti iktidarında TOKİ aracılığıyla Kahramanmaraş’a Avrupa standartlarında olimpik bir stadyum yapacağız. Ve Kahramanmaraş dev derbilere ev sahipliği yapacak” dedi.

Takımlarımız Çürük Statlarda Maç Yapmayacak!

Büyük stadyumun şehir ekonomisine de katkılar sunacağına inandıklarını aktaran Atlı, taraftarların uzun süredir yüksek sesle dile getirdiği yeni stadyum hayalini İYİ Parti’nin gerçekleştirebileceğini kaydetti. Atlı, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl TOKİ aracılığı ile ülke genelinde 32 yeni stadyum yapılması planlandı. Ne yazık ki Kahramanmaraş, bu 32 şehir arasında yer almıyor. Profesyonel liglerde takımı olmayan Afyon ve Edirne bile bu stadyumlardan nasibini alıyor. Kahramanmaraş halkı merkezi bütçeden bu zamana kadar hiç istediğini alamadı. Yıllardır verilen sözler neticesinde yeni stadyum bekleyen Kahramanmaraş’ın bu isteğini biz yerine getireceğiz. Maçlarını ortalama 5 bin kişiye oynayan Kahramanmaraşspor taraftarlarının seçim öncesinde sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanyalar ile 50. yılında Kahramanmaraşspor'a ve Kahramanmaraş'a yakışır bir stadyum istediklerini biliyoruz. Bazı illerde çürük raporu olan stadyumlar bakanlık tarafından yenilenirken; Kahramanmaraş’ta ise güçlendirme yöntemine başvurdular. Türkiye Futbol Federasyonu, Kahramanmaraş’taki 12 Şubat ve Hanefi Mahçiçek stadyumları için Spor Alanı Güvenlik Sertifikası verilmeyeceğine dair karar almasına rağmen hala bu statlarda maç oynanıyor.”

“Kahramanmaraş’a Çok Görülen Stadyum Sözümüz Olsun!”

Seyirci kapasitesi olmayan şehirlere bile milyonlarca lira harcanarak stadyum yapıldığını; ancak Kahramanmaraş’a üvey evlatmış gibi davranılarak bir stadyumun bile çok görüldüğünü kaydeden Atlı, “Seyircisi olmayan illere bile stadyum yapılıyor. Kahramanmaraş’ın takımları ve Kahramanmaraşlı futbolseverlerin çektiği stat çilesini hiç göz önüne almıyorlar. Yeni sezonda büyük sıkıntılarla boğuşan Kahramanmaraş’ın iki profesyonel takımı da stadyum olayından olumsuz etkileniyor. Türkiye'yi 16 yıldır yöneten AK Partiye her zaman destek veren ve Twitter'da #KahramanmaraşStadİstiyor hashtag'ı açarak stadyum sözü bekleyen taraftarlarına sözümüz olsun istedikleri stadyumu Kahramanmaraş’a İYİ Parti iktidarı yaptıracak. Kahramanmaraş’a çok görülen o stadyum, sözümüz olsun” şeklinde konuştu.

“Seyircisiz Statlar Açılıyor Biz İse Sadece Bakıyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘25 yeni stat yapılıyor’ diyerek hava attığını aktaran Milletvekili Adayı Faruk Atlı, şunları söyledi: “Evet, seyirci ortalaması bini geçmeyen birçok takım için toplam maliyeti 3 milyar TL’yi bulan futbol sahaları inşa ediliyor. Ancak Bazı iller ise Çürük raporlu stadyumlarla yeni sezonda maçlarını oynayabilecekleri bir yer arıyor. Bunlardan biride Kahramanmaraş… Peki, burada Kahramanmaraş’ın suçu ne? Kahramanmaraş’ın suçunu ben söyleyeyim. Kahramanmaraş’ın suçu, iktidara en büyük desteği vermesi! Kahramanmaraş hak ettiği desteği maalesef iktidar partisinden alamıyor. Kahramanmaraş yeni stadyum isterken; çürük raporu verilen mevcut 12 Şubat Stadyumuna deprem güçlendirmesi, ışıklandırma, çim zemin yapma gibi uğraşlarla ölüyü diriltmeye çalışıyorlar. Ayrıca bu işleri tek tek ayrı şirketlere ihale edilmesiyle 7 milyon liralık masraf yapıldı. Yazık günah değil mi bu paraya? Bu para yeni stadyum için kullanılamaz mıydı?”

Atlı: Kahramanmaraş Sahipsiz Değil!

İktidar partisinin Kahramanmaraş’ı temsil eden milletvekillerinin Kahramanmaraşspor’a olan ilgisizliğinin Kahramanmaraş’a ilgisizliğinden ileri geldiğini ifade eden İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Faruk Atlı, şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ın ömründen çalan siyasiler Kahramanmaraşspor’un ömründen, başarısından da çalıyor. Yıllardır Kahramanmaraşspor’a da taraftarına da bakmadılar. Onların düşündüğü tek şey önce kendi cepleri sonra da yakınlarını zengin etme! Çünkü adamlarda memleket sevdası yok ki hizmet aşkı olsun. Belediye başkanları da milletvekilleri de bir daha aday olamama korkusuyla yukarıdan bir şey isteyemiyorlar. Ben korkakların iktidarından zaten çok fazla hizmet beklenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hizmeti cesurlar üretir. Kahramanmaraş asıl hizmeti bir cesurlar harekatı olan İYİ Parti iktidarında alacak.”

İyi Parti Sporcu Dostu Bir Partidir!

Türk sporunu ihtiyaç, ihtisas ve liyakatle yönetecek şekilde tek bir yasa altında yeniden yapılandıracaklarını vurgulayan Atlı, İYİ Parti’nin aynı zamanda sporcu dostu bir parti olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Sporu siyasetten arındıracağız. Sporun özerkliğini sağlayacağız. Başta futbol olmak üzere tüm sportif müsabakalara girişi engelleyen Passolig ve benzeri her türlü uygulamayı kaldıracağız. Başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere bütün federasyonların seçiminde spor yöneticilerinin ve lisanslı tüm faal sporcuların katılımı ve söz hakkının olacağı bir sistem oluşturacağız. Türkiye'ye de uygulanan orantısız ve kalitesiz yabancı oyuncu transferine kriter ve sınırlama getirerek, Türk gençlerinin önünü açacağız.”

“Amatör Spor Kulüplerini Destekleyeceğiz!”

İYİ Parti’nin hem sporu teşvik etmek hem de maddi imkansızlıklar içinde düşme kalkma mücadelesi veren amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapacağını dile getiren İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Atlı, son olarak şu açıklamalarda  bulundu: “Amatör spor kulüplerini destekleyeceğiz. Bu kulüplere, sporcularının ulusal ve uluslararası başarılarına göre ayni ve nakdi teşvikler vereceğiz. Olimpiyatlarda Türk Bayrağını dalgalandırmak amacıyla Olimpiyat Stratejisi hazırlayacağız, bu strateji çerçevesinde bir Türkiye Milli Olimpiyat Milli Komitesi bünyesinde ayrı bir yapılanma tesis edeceğiz. Olimpiyatlarında Türkiye'ye asgari 10 altın madalya kazandıracak çalışmaları ivedilikle başlatacağız. İlk ve orta öğretim çağındaki gençlerin yetenek tespiti ve spora yönlendirilmelerinin yanı sıra branşlara yönlendirilen sporcu gruplarının yetiştirilmesi, eğiticilerinin görevlendirilmesi ve buna ilişkin tesislerin yapılmasını sağlayacağız. Ülkemizin her yerinde hem halkın hem de faal sporcuların her türlü sporu yapmalarına imkân sağlayan, BESYO ve Spor Bilimleri Fakültesi mezunlarının istihdam edildiği spor tesisleri kuracağız.”

Editör: TE Bilişim