Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, markalaşarak ciddi bir çekim merkezi olan Alaçatı Ot Festivali ile Çeşme’de yaz sezonunu da başlattıklarını söyledi.

Bu yıl 9.’su düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde, Alaçatı sokaklarında kurulan, ot, gıda ve hediyelik eşyaların satıldığı stantları ziyaret eden Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, hayırlı işler dileklerinde bulundu. Stantlardaki vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Dalgıç, festivali ile ilgili görüşlerini de aldı. Vatandaşlar, baharın ilk günlerinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nin Çeşme’ye bereket getirdiğini söyledi.

"Amacımız farkındalık oluşturmak"

Festivalle ilgili bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, Alaçatı Ot Festivali’nin programını dolu dolu hazırladıklarını ifade ederek, “Alaçatı’nın endemik bitkilerinin korunması, çevrenin ve doğanın korunması ile ilgili farkındalık oluşturmak, çeşitli söyleşiler, doğamızda yetişen bitkilerin hem çiğ olarak satışı, hem de yemek, salata, meze, tatlı olarak yapılan lezzetlerin gelen konuklara sunulması ile renkli, hareketli, keyifli bir festival yaşıyoruz. Bizim ilk günden beri amaçladığımız, hem insanları bir araya getirebilmek, hem de dağlarımızda, ovalarımızda yetişen ve geleneksel olarak topladığımız, salatasını, yemeğini yaptığımız bitkileri konuklarımıza tanıtmak ve lezzetleri konuklarımızla paylaşmaktır. Elbette ki en önemli amacımız; bir farkındalık oluşturmak. Doğamızda yetişen bitkilerin önemini, nasıl korunması gerektiğini, gelecek kuşaklara bu bitkileri aktarabilmeyi, özellikle endemik bitkileri gelecek kuşaklara bırakabilmenin önemini, konusunda uzman kişiler, söyleşileriyle konuklarımıza anlatıyorlar” diye konuştu.

"Konuklarımızı memnun edeceğiz"

Alaçatı Ot Festivali’nin turizm anlamında da, tanınırlık olarak Çeşme’ye çok ciddi anlamda katkı sağlayan bir festival olduğunu vurgulayan Dalgıç, “Alaçatı Ot Festivali ile yaz sezonunu başlatmış oluyoruz. Bütün işletmeler, kafeler, restoranlar, oteller, festivali ile ciddi bir doluluk yaşayarak sezona başlamış oluyorlar. Bu sene de Alaçatı Ot Festivali’ni dolu dolu yaşayacağımıza inanıyorum. Biz belediye olarak, organizasyon konusunda çok ciddi çalıştık. Herhangi bir aksama olmadan gelen konuklarımızı memnun ederek Alaçatı Ot Festivalimizi tamamlamış olacağız. Festival kortejimiz, karnaval havasında geçti. Bütün bu dört gün boyunca, her köşede bir müzik dinletisi, gece konserleriyle, hem yaz sezonunu karşılayacağız, hem bölgemize ekonomik girdi sağlayacağız, hem de gelen konuklarımızı memnun edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.