Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Belediye Düğün ve Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, din görevlileriyle bir araya geldi.

Başkan Güven, burada yaptığı konuşmada, din görevlilerinin manevi birlik ve beraberlik noktasında milletin tek vücut olmasında büyük bir etken olduklarını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin değerlendirmede bulunan Güven, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz Türk ordumuz şu an Suriye’de. Bizim ordumuzun sefere çıkması, toprak kazanmak, hemen yanı başımızdaki coğrafyada yaşayan insanların zenginliklerini mallarını mülklerini sömürmek değil. 95 sene öncesine kadar aynı ülkenin vatandaşıydık, aynı vatan toprağında yaşıyorduk. İslam ordusu olarak birlik ve beraberlik içerisinde olamadığımız için o kardeşlerimizi ana yurdundan kopardılar. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar hepsini uykularında zehirli gazlarla zehirliyorlar. Bunlar coğrafyamızda hep oluyordu. Ümmet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olamadığımız için haçlılar, siyonistler, İslam coğrafyasını inim inim inletiyordu. Ama artık buna göz yummayacağız. Zafer için en güzel destek, ümmetin, sizlerin duası."

15 Temmuz darbe teşebbüsünde ezanların okunmasından halkın cesaret aldığını belirten AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi ise, 15 Temmuz din görevlileri tarafından verilen desteğin, Afrin operasyonundaki göstermiş oldukları destekle aynı olduğunu söyledi.

Toplantıya, Diva-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdulbaki Karakurt, Afşin İlçe Vaizi Ferit Arkalı ile din görevlileri katıldı.