Van Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık tesisi için ihale süreci başlıyor. İhale şartnamesi yarın askıya çıkıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan vahşi çöp depolama bölgesine kurulacak modern katı atık tesisi için ihale sürecini başlattı. Hazırlanan ihale şartnamesi yarın basın ve kamuoyu ile paylaşılacak.

Konuya ilişkin Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Van’ın katı atık sorununu büyük ölçüde çözecek olan modern katı atık tesisinin yapımı için ihale sürecinin başladığı vurgulandı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi, “Van’ın vizyon projelerinden biri olan katı atık depolama tesisinin tamamlanması ile birlikte kentte vahşi depolama son bulacak. Proje ile günlük ortalama 600 ton çöpün toplandığı alanda katı atıklardan gazlaştırma yöntemiyle enerji üretilerek. Çöpler bertaraf edilirken aynı zamanda görüntü ve çevre kirliliğinin de önüne geçilecek. Kentimiz modern, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen katı atık tesisine kavuşmuş olacak. Ayrıca mevcut çöp alanında düzenleme yapılarak güzel bir görünüme kavuşturulacak. İçindeFermantasyon tesisi, yakma tesisi, yeni düzenli depolama sahası, 4 adet transfer istasyonu bulunan tesis ile birlikte yeni entegre katı atık yönetim sistemi kurulacak.Kentimize hayırlı uğurlu olsun" denildi.
Editör: TE Bilişim