Geçtiğimiz günlerde Nurhak, Ekinözü ve Andırın ilçelerinde esnafı ziyaret eden İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel, esnaf ziyaretlerine Türkoğlu ilçesinde devam etti.

ESNAFA BİR DOKUN BİN "AH" İŞİT!

İYİ Parti Türkoğlu İlçe Teşkilatı ile gerçekleştirilen toplantının ardından Covid-19 Tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Başkan Ahmet Çabukel'e Teşkilat Başkanı Süleyman Tekerek, İl Sekreteri Süleyman Çıngılı, Siyasi İşler Başkanı Burak Sert, Türkoğlu İlçe Teşkilatı ve çok sayıda partili eşlik etti.

İlçe ve esnaf ziyaretlerine hız kesmeden devam edeceğini söyleyen Başkan Çabukel, "Her ilçede, her sokakta esnafımız aynı dertten muzdarip. Esnaf kirasını ödeyemiyor, elektrik ve su faturasını ödeyemiyor, birikmiş Bağ-Kur borçları var. Esnafımıza bir dokunup bin "ah" işitiyoruz. Esnafımız mevcut durumundan çok rahatsız, kirasını ödeyemediği için on iki yıllık arabası olan esnaf arabasını satmış yerine yeni bir araba alamıyor, elektrik faturasını ödeyemiyor. Ortalama 300 TL ile 2500 TL arasında elektrik faturası geliyor. Bu yoklukta esnafın ödemesi çok zor.

Esnafımız Bağkur primlerimi ödeyemiyor, birçoğu yanında çalıştırdığı işçinin SGK Prim borcunu ödemekte zorlanıyor, esnaf olan Petrolcü kardeşlerimizin yol kenarından içeri araba alınmaması için adeta set yapılmış, petrolcü perişan, işçisinin parasını ödemekte zorlanan esnaf yetmezmiş gibi bir de maliye tehditi ile uğraşmak zorunda kalıyor.

Esnafımız, çalıştırdığı iş yerinde satacağı malzemeyi almakta zorlanıyor. Bırakın kar etmeyi, "döngü sağlansın bu da yeter" diyor. Soba-boru, beyaz eşya gibi işlerle ilgilenen esnafımız siftah yapmakta zorlanıyor, bırakın günlük siftah yapmayı artık siftah haftadan haftaya olmaya başladı diyor.

Kuyumcu esnaflarımız "altını alsak mı satsak mı bilemedik ne yapacağımızı şaşırdık zarar ediyoruz borcumuz her geçen gün artıyor" diyor. Esnaf, bu kışı nasıl geçireceğini bilmiyor.

Esnafımız Suriyeli vatandaşların sigortasız çalıştırılmasından rahatsız. Eczacı olan esnaflarımız rahatsız. Kendilerini sağlık görevlisi olarak görmeyenlere seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Unutmayın eczacılarımız covid-19 virüsüne yakalanıyorsa bu çalıştıkları işin niteliği gereğidir.

Buradan yetkililere, belediyelere ve hükümete sesleniyoruz. Ya ülkeyi kapat esnafa destek çık, şu hastalıktan hep birlikte kurtulalım ya da bu uygulamaya devam et esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalsın.

Bir kere olsun bu insanların sesini duyun." dedi.

"SİFTAH YAPAMADIM BAŞKANIM!"

Türkoğlu'da Engelli Gencin Tekerlekli Sandalye Hayali Gerçekleşti Türkoğlu'da Engelli Gencin Tekerlekli Sandalye Hayali Gerçekleşti

Ziyaret sırasında Başkan Çabukel'e seslenen bir vatandaş, "Ben üç gündür siftah yapamadım başkanım, evde iki tane çocuğum var. Dükkanın iki aylık kira borcu var, ben 50 lira parayla markete gidiyorum. Hanımı pazara gönderemiyorum. Hani devlet bize yardım edecekti, devletimizin gözünde değerimiz yok mu?" dedi.

Duygusal anlar yaşayan Başkan Çabukel, "Senin iki evladın bizim de evladımızdır. Esnaf ülke ekonomisinin en önemli unsurlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti büyüktür, vatandaşına sırtını dönmez. Sandıkta tercihiniz ne olursa olsun biz İYİ Parti olarak sizin sesiniz, eliniz, kolunuz olmaya devam edeceğiz. Söylediğiniz her bir talebi kaydedip Genel Merkezimize ve iktidar partisine iletiyoruz. Siz de bugünleri sakın unutmayın, bu yönetime en güzel cevabı sandıkta siz vereceksiniz." dedi.

"SURİYELİ DEĞİLİZ DİYE Mİ?"

Sigortasız çalıştırılan Suriyeli sığınmacıların aynı zamanda devletten de yardım aldığını kimi sığınmacıların aylık toplam gelirinin mahalle esnafından daha fazla olduğunu dile getiren bir vatandaş, "Covid-19 yüzünden perişan olduk, dolar yükseldi perişan olduk, sokağa çıkma yasağı geldi perişan olduk. 1500-2000 TL maaş alan Suriyeli gidiyor, bankamatikten devletimizin yatırdığı 1200-1500 TL tutarında yardım parasını çekiyor. Biraz adalet be kardeşim. Suriyelilerin para çekme kuyruğu iki gün aralıksız devam ediyor. Biz Suriyeli değiliz diye mi bunca perişanlık" dedi.

Editör: TE Bilişim