Sanat Çalıştayına katılan 18 resim sanatçısı, Kahramanmaraş ve Türkoğlu'nda tarihi su değirmeni, Beyoğlu Bababurun kalesi, Arkeoloji müzesi, Yedi güzel adam müzesi, Germenicia antik kent müzesi, Gavur Gölü ve Taş köprü gibi tarihi ve doğal güzellikleri yerinde gezerek incelediler.

Çalıştaya katılan tüm resim sanatçılarına teşekkür eden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman OKUMUŞ konuşmasında; Türkoğlu Belediyesi olarak sanatsal faaliyetlerimizi devam ettirerek, ilçemizi sanat şehri yapacağız.

Sanatçılar, İlçenin ve Kahraman Şehrin kültürünü ve değerlerini gezerek gördükleri güzellikleri tuvallerine resim olarak yansıtacaklar.

Belediyecilik park yapmanın, yol yapmanın yanı sıra, sanatsal faaliyetlerimizde de öncü olarak gençlerimizi ve vatandaşlarımızı sanata yönlendireceğiz. Bu doğrultuda özellikle İlçemizdeki gençlerimizi sanatçılarımızla buluşturuyoruz.

Çalıştayımıza katılan değerli Gültekin AKENGİN, Bünyamin BALAMİR, Gülay BİRBEN, Mehmet Ali BÜYÜKPARMAKSIZ, Birsen ÇEKEN, Nilgün Ayşecik ÇEVİK, Ali DÜZGÜN, Tülay Deniz GÜMÜŞ, Serkan İLDEN, Ali İRGİN, Sait IŞIK, Ziver KAPLAN, Gamze KILIÇ, Ali KOÇ, Bünyamin KÜÇÜKKÜRTÜL, Kadir ŞİŞGİNOĞLU, Ahmet TÜRE ve Küratörümüz Mehmet Akif ORÇAN sanatçılarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

 4.Ulusal Sanat Çalıştayı 10-14 Haziran tarihleri arasında belediyemizde devam edecek olup, tüm hemşehrilerimizi de Resim Çalıştayımıza davet ediyorum, diyerek konuştu.

Editör: TE Bilişim