Daha çevreci ve daha yaşanılabilir bir Kahramanmaraş oluşturma gayesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç liderliğinde Kahramanmaraş’ta altyapı sorunlarını bir bir çözüme kavuşturan KASKİ Genel Müdürlüğü, şehir merkezinin batı ucunda bulunan bölgelerin kanalizasyon altyapı ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalara başladı. Çalışmalara ilk olarak kanalizasyon sularının dereye aktığı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden başlandı. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, KSÜ Genel Sekreteri Mithat Karaaslan, KSÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Aydın Selçuk, KASKİ Kanalizasyon ve Atık Su  Arıtma Dairesi Başkanı M. Akif Akgürbüz, Teknik Personeller ve Müteahhit Firma Yetkililerinin katılımıyla temeli atılan çalışma ile üniversitenin atık suları kapalı sistemle Atık Su Arıtma Tesisine ulaştırılacak.

3 Terfi İstasyonu ve 18500 Metre Kanalizasyon Hattı İnşa Edilecek

Bulunduğu kot itibariyle Atık Su Arıtma Tesisinin altında kalan Üniversite, Kılavuzlu ve Hasancıklı bölgelerinin atık suları terfili sistemle Atık Su Arıtma Tesisine ulaşacak. Çalışmalar kapsamında üniversiteye 1500 metre kanalizasyon hattı inşa edilecek. Kanalizasyon altyapısı bulunan ve fosseptik’e aktarımı sağlanan Hasancıklı Mahallesinin atık suları terfili sistemle atık su arıtma tesisine iletilecek. Kılavuzlu Mahallesine 7500 metre kanalizasyon kolektör hattı yapılıp yine terfi istasyonu aracılığıyla atık su arıtma tesisine aktarımı sağlanacak. Üngüt ve Gedemen Mahallelerinde yeni yerleşim yerlerinin her geçen gün daha da artması üzerine ilave kanalizasyon hatları inşa edilecek. Toplamda 160 ile 600 mm çaplarında beton ve hdp boru olmak üzere 18500 metre kanalizasyon ve terfi hattı ile 3 adet terfi istasyonu inşa edilecek.

Yeni altyapı tesislerinin bölgeye uzun yıllar hizmet vermesi bekleniyor. Çalışmaların 1 Haziran 2019 tarihinde tamamlanması hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim