5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi kullanımı Kanunu Kapsamında, Toprağın korunması, geliştirilmesi ve tarım arazilerinin sınıflandırılması çalışmaları, İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. Bu kapsamda ilimizde tarımsal potansiyeli yüksek, Kahramanmaraş Ovası, Türkoğlu Ovası, Afşin Ovası, Elbistan Ovası, Göksun Ovası ve Narlı Ovası Bakanlar Kurulu Kararı ile Büyük Ova ilan edilerek resmi gazetede yayınlanmıştır. Tarımsal sit alanı olarak da kabul edilen ovalarımızdan en iyi şekilde faydalanabilmek için çalışmalarımız devam etmektedir.

Tarım toprağının amaç dışı ve yanlış kullanımlarının önlenmesi, korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşturulması için, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi kullanımı Kanunu ve ilgili yönetmelikler kapsamında gerekli tedbirler alınmaktadır.

İl Müdürlüğümüzce bu kapsamda yürütülen faaliyetler Bakanlık bünyesinde oluşturulan sistem üzerinden takip edilmekte ve elde edilen tüm veri ve dokümanlar portal üzerinden paylaşılmaktadır.

İl Müdürlüğümüzün 2018 yılında yapmış olduğu bu kapsamdaki çalışmalar bakanlığımızca ülke genelindeki çalışmalar dikkate alınarak değerlendirilmeye tabi tutulmuş ve Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 81 İl içerisinden en başarılı, “TAD PORTAL”ı en aktif kullanan 3. İl olarak teşekkür belgesi ve Plaketle ödüllendirilmiştir.

Editör: TE Bilişim