Belediyenin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler alan Görmez,  Başkan Okumuş’a yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Osman Okumuş, Prof.Dr. Mehmet Görmez'e hediye takdim etti.

Ziyarete Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ejder Okumuş, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Sarıbıyık, Kahramanmaraş Müftüsü Celal Sürgeç, Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, İlim Yayma Cemiyeti Türkoğlu Şube Başkanı Yıldırım Alkış ve Av.Erol Tansel'in katılımlarıyla Türkoğlu Kaymakamlığı, İslami İlimler Fakültesi, Türkoğlu Yedi Güzel Adam Anadolu İmam Hatip Fen Bilimleri Ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nu ziyaret ederek, öğrencilere konferanslar  verdi.  Program sonunda ise  İlçemizde açılışı gerçekleştirilen Abdülhamit Han camiini gezerek vatandaşlarla hasbihal etti.

Öğrencilere nasihatlerde bulunan Görmez,  Öncelikli olarak hepinize başarılar diliyorum. Bütün insanlığa ve bütün dünyaya kadının ve erkeğin Allaha eşit muvaffak iki varlık olduğunu her ikisinin birlikte yeryüzünü imar etmeye geldiğini ilan ettiğini unutmayın  “Elbette sizler önce alim olmayı hedefinize koyacaksınız. Bu ümmeti, İslam medeniyetini ayakta tutan en büyük gücün, insanlığı aydınlatan alimler olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Alim olmayı hedefinize koyacaksınız. Sadece sınavları geçerek imam hatip mezunu olmayı düşünmeyeceksiniz. Sadece İlahiyat Fakültesi mezunu olarak diploma sahibi olmayı düşünmeyeceksiniz. Aynı zamanda bugün bütün alemi İslam'da kol gezen cehaleti ortandan kaldıracak büyük birer alim olmayı hedefinize koyacaksınız” dedi.

Başkan Okumuş ise Konuşmasında; Prof.Dr. Mehmet Görmez Hocamızın ilçemizi ziyaretlerinden  dolayı  kendilerine çok teşekkür ediyorum. İlçemize yapılan Okullara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz, Bizleri en çok mutlu eden olay gençlerle bir arada olmaktır. Geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Bu klasik cümleden öte sizlerin bilgili, eğitimli, özgüvenli yetişmesi ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir. Sadece bu günü düşünerek çalışırsak hiçbir anlam ifade etmez. Yarınımızı gelecek nesilleri düşünerek çalışmalıyız. Müslüman coğrafyasında yaşanan kargaşa hepinizin malumudur.  Amacımız, Fen ve Sosyal bilimler proje okulundaki hem öğrencileri hem öğretmen arkadaşları motive etmek, akademik farkındalığı artırmak. Dolayısıyla eğitim öğretim boyunca eğitim öğretim adına yapılacak faaliyetlerde katma değeri artırmaya çalışıyoruz. Dedi.