CHP’li Coşgan, mesajında, Ülkenin dört bir yanına bağımsızlık için öncü olan Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü gururla ve coşkuyla idrak edildiğini belirtti.

12 Şubat'ın, Maraş'ın kahraman evlatlarının, vatan için her şeyini feda etmekten çekinmeden bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisiyle gösterdiği kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Coşgan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu destanla Maraş halkı 'Maraş bize mezar olmadan düşmana gülizar olamaz' diyerek milletce birlikte verdiği varoluş mücadelesinde tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.Dünyada hiç örneği olmayan bir kahramanlık mücadeledir bu. İşgale karşı bağımsızlık mücadelemizin ilk zaferini kazanan Maraşlı edelerimizin biz torunları onların bu kahramanlıklarıyla ne kadar gurur duysak azdır. 12 Şubat ruhu sadece Maraş’ta değil, ülkenin her yerini sarmış milli bir ruhtur." Coşgan, yıl dönümü kapsamında, başta Sütçü İmam, olmak üzere bu uğurda şehit düşen Abdal Halil Ağa, Rıdvan Hoca, Ali Sezai Efendi, Arslan Bey, Avukat Mehmet Ali Kısakürek, Şehit Evliya, Mıllış Nuri, Yörük Selim, Senem Ayşe, Muallim Hayrullah, Doktor Mustafa, Çakmakçı Sait, Çuhadar Ali ve bütün kahramanları bir kez daha rahmet ve minnetle andı.CHP Türkoğlu İlçe Başkanı Fidan Akkaya Coşgan,bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarınıda minnetle andıklarını sözlerine ekledi.