Proje hakkında konuşan Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Aydoğan, “Yeni yaşam olayları karşısında çocukların stres ve kaygı tepkileri göstermesi beklendik bir durumdur. Özellikle tüm dünyada yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle hayatın rutin akışı bozulmaktadır. Öğrencilerin ve ailelerinin muhtemel olumsuz duygu durumlarını düzeltici tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Öğrencilerimizin bu endişeli ve zor süreci aileleri ile birlikte sorunsuz şekilde atmalarının desteklenmesi ise başta eğitimcilerin görevidir. Öğrencilerin sağlıklı gelişimi için başta aile okul ve toplum iletişiminin ve işbirliğinin devam etmesi son derece önemlidir. Böyle bir dönemde eğitimciler proaktif davranarak öğrencilerin ihtiyaçlarını evinde de takip ederek bugün ve gelecekte ortaya çıkması muhtemel sorunların önlenmesinde rol alabilir. Bu proje ile öğrenciler ve aileleri öğretmenleriyle etkileşimde oldukları için kendilerini değerli ve güvende hissedeceklerdir. Öğrencilerimizin aileleri ile de dolaylı olarak iletişim sağlanmış olacaktır. Ayrıca bu süreçte uzaktan eğitim yapan öğretmenlerimiz online çalışma becerilerini geliştirerek öğretmenlik mesleğinin iki asli unsuru olan öğretmen öğrenci etkileşimi devam edebilecektir. Mart ayı içerisinde eğitime koronavirüs sebebiyle ara verilmesinin akabinde biz zaten Türkoğlu ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak süreci daha etkin ve verimli geçirmek öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin okuldan sınıftan eğitim öğretimden uzaklaşmaması adına sosyal medya hesaplarımız üzerinden yine EVDE KAL ÖĞRETMENİN YAKINDA isimli bir proje başlatmış ve bu proje ile öğrencilerimizi takip etme imkanı bulmuş onları ruhen beslenmenin yanında önümüzdeki dönemlerde girecekleri sınavlar içinde onları hazırlama yoluna gitmiştik ve bu süreçte çok faydalı olmuştu. Eğitime verilen aranın uzamasıyla birlikten yine öğrencilerimizden velilerimizden ne sınıflarımızdan kopmamak adına BANA BİR MASAL ANLAT ÖĞRETMENİM isimli yeni bir proje başlattık.

Amacımız meşhur Anadolu masallarımızın öğrencilerimiz tarafından tanınması, onların hayal dünyasını beslemesi, kadim değerlerimizi öğrenmesi ahlakını bu minvalde şekillendirmesi ve bu zengin kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Bu sebeple bu projeyi önemsiyoruz. Projemize katkı sunan bütün idareci ve öğretmen arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Öğretmenlerimiz öğrencilerimiz velilerimiz ve eğitim camiamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum”