Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3300 olduğunu bildirdi.

13 köy daha teröristlerden temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'de 13 köyü daha YPG/PKK-DEAŞ'tan temizledi.

Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Kara Tepe ve Kastel Keçik köyleri ile Afrin ilçe merkezine bağlı Halidiye, Culbul köyleri ve Cinderes beldesine bağlı Kane Kauer köyü ile Afrin'in kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Hocamali, Savan Kabir, Çançanlı köyleri ve ilçenin güneybatısında Cinderes'e bağlı Tellef, Kocaman köyleri, kuzeydeki Bülbül beldesinin Solaklı ve Alibey köyleri ve ilçe merkezine bağlı Kavkabah köyünü YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

Harekatta, Cinderes-Afrin yolu üzerinde stratejik önemdeki Bableit Havaalanı da teröristlerden temizlendi.

Böylece gün içinde toplam 14 nokta kurtarılmış oldu.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 148'i köy, 32'si kritik nokta olmak üzere toplam 185 bölgeyi kontrolüne aldı. 

Afrin bölgesindeki birliklere takviye

Suriye'nin Afrin bölgesinde konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar, Kilis'ten sınır ötesine geçti.

Türkiye'nin farklı kentlerindeki birliklerden gönderilen tank yüklü 6 araçlık tır konvoyu, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kente ulaştı.

Güvenlik önlemleri altında Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçen askeri araçların, sınır ötesindeki birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

Harekat kapsamında Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen, aralarında tank ve zırhlı personel taşıyıcılarının da bulunduğu askeri araçlar da Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerine ulaştı.

Askeri araçlar daha sonra güvenlik önlemleri altında sınır birliklerine sevk edildi.

Türk KızılayıZeytin Dalı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Cinderes'e bağlı Nasriye köyüne insani yardım ulaştırdı.

Terörden temizlenen Nasriye'ye insani yardım

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden kurtarılan bölgelerdeki insani yardım faaliyetleri devam ediyor. 

Türk Kızılayı ekipleri, Cinderes'e bağlı Hatay sınırı yakınlarındaki Nasriye köyüne gitti.

Ekipleri büyük sevinçle karşılayan köy sakinleri, görevlilere alkışlarla "Hoş geldiniz" diyerek, çiçek verdi. 

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, burada yaptığı açıklamada, güvenliği sağlanan köye gıda yardımı getirdiklerini söyledi.

Nasriye'nin TSK tarafından güvenliğin sağlandığı köylerden birisi olduğunu belirten Turunç, ''Burada ihtiyaçları olan ailelerin gerekli tespitleri yapıldı ve gıda yardımlarımızı acil olarak ailelere getirdik.'' dedi.

Turunç, köy sakinlerinin coşkulu karşılamasının kendilerini duygulandırdığını dile getirerek, bundan sonra da yardımların süreceğini sözlerine ekledi.

Köy sakinlerinden Fatma Ahmet de kendilerine yardım gönderen Türk halkına teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim