Tüm dünyada tarım ve gıda sektörünün artan stratejik önemiyle birlikte, genel medyada "Tarım Gazeteciliği" ayrı bir uzmanlık alanı olarak gelişme gösteriyor. Ne var ki, söz konusu gelişmenin aynı zamanda kamuoyunda çokça tartışılmaya başlanan sektörel ve mesleki bilgi eksikliğine ve dolayısıyla bilgi kirliliğine yol açtığını gözlemliyoruz.


Bu çerçevede doğru ve yerinde soru sorabilmek, tarım ve gıda sektörü hakkında gerçekçi ve güncel bilgi sahibi olmak, sektörel uzmanlar ile düzenli iletişim sağlayabilmek, sektörel gelişmeleri analize tabi tutarak haber yazabilmek gibi mesleki sorunları ele almak ve geniş bir platformda tartışmaya açmak maksadıyla, Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) olarak bir Çalıştay düzenliyoruz.

Türkiye'de ilk defa tarım ve gıda sektöründe haber ve yayım işi yapan ve medya sektöründe tarım ve gıda haberleri yapan tüm dostlarımızın bir araya gelerek "Tarım Gazeteciliği" konusunda mevcut sorunları ulusal ve uluslararası boyutta birlikte değerlendirme ve çözüm yollarını tartışma çabalarının gerek mesleki gerekse sektörel açıdan yepyeni bir açılım getireceğine ve bütün taraflar adına yeni bir vizyon yaratacağına inanıyoruz.

Tarım ve Orman Bakanlığı Kampüsü içinde bulunan Atatürk Konferans Salonunda düzenlenecek çalıştaya katılmak isteyenlerin en geç 27 Şubat 2020 Perşembe günü akşamına kadar [email protected] veya [email protected] adresine bilgi vermelerini rica ediyoruz.

Yer:     Tarım ve Orman Bakanlığı Kampüsü - Atatürk Konferans Salonu

Tarih:  29 Şubat 2020, Cumartesi

Saat:  13.30+