Koçoğlu, ticaret ahlakına yakışmayacak şekilde satış gerçekleştiren SERS Mobilya hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Stüdyomuza, bir alışveriş sitesi üzerinden iki adet tekli sandalye satın aldık. Satın alım işlemi sonrasında ürünlerin gönderileceği kargo şirketinin Sürat Kargo firması olduğunu fark ettik. Firmanın mağazası ile alışveriş sitesi üzerinden ve diğer iletişim araçlarıyla diyaloga geçerek, satın aldığımız ürünlerin çeşitli dönemlerde itilaf yaşadığımız Sürat Kargo dışında bir kargo şirketi ile gönderilmesini aksi taktirde satın alım işlemimizi iptal edeceğimizi bildirdik.

SERS Mobilya yetkilileri, ürünlerin farklı bir kargo şirketi ile gönderilmesini kabul ederek siparişi bir kez daha onayladı. Ancak satın alınan hassas ürünler, Sürat Kargo ile ve koku çıkmasın diye yemek kaplarının üzerine kapatılan STREÇ ile sarılmış olarak geldi. Özensiz ambalajlamadan kaynaklı olarak haliyle bir kısım parçaları yoktu ve ürünler kargo sürecinde kısmen zarar görmüştü. Kısıtlı olan vaktimiz ve ürüne duyduğumuz ihtiyaç sebebiyle geri gönderemedik.

Kendilerine sistem üzerinden ve sair iletişim araçlarını kullanarak; ‘Sizden farklı bir kargo şirketi ile gönderim talep ettim, kabul ettiniz. Yine Sürat Kargo ile yolladınız ve bana gereksiz bir polemik yaşattınız. Yanı sıra ürünleriniz eksik ve zarar görmüş halde elimize ulaştı. Telafi ediniz ya da ayıbınızı size ziyadesiyle iade edeceğim. Abdullah KOÇOĞLU’ imzalı bir mesaj gönderdim.

Ayıplarına karşılık gönderdikleri mesajda, yeni bir ürün satmaya odaklı 50 TL mağaza indirimi veya minder ya da ürün iadesi hakkı teklif ettiler.

Bu kez kendilerine bir e-posta gönderdim ve işimize yaratmayacak teklifler yerine, yaşattıkları seri haldeki mağduriyete karşılık işimize yarayacak bir ürün ile jest yapmalarını önerdim. Böyle bir centilmenlik yapmaları halinde ise yine bunu karşılıksız bırakmayacağımı da altını çizerek olumlu adım attım.

Önce müşteri ilişkileri ile dönüş gerçekleştirdiler ve yetkililerinin konu ile ilgilenerek mağduriyeti gidereceklerini ifade ettiler. Ardından site üzerinden yazdıkları nota, ‘Bize öyle bir e-posta ulaşmamıştır’ mesajını gönderdiler.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirten işleyişten anladık ki, SERS Mobilya yetkililerinin kargo ile alakalı tarafımıza gerçekleştirdikleri söylemleri ürün satmak için tertiplenmiş bir kurmacadan ibaretmiş.