Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir uçak pistten çıktı. Alınan bilgiye göre, İzmir- İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı, deniz üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaparken piste tutunamadı. Uçak kayarak yola savrulup parçalandı. Uçakta yangın çıktığı da açıklandı. İstanbul Valisi Ali Vali Yerlikaya, kazada yaralı 52 kişinin hastanelere sevk edildiğini söyledi.

Sabiha Gökçen'e olan tüm uçuşlar İstanbul Havalimanı'na yönlendirildi.

UÇAKTA 183 KİŞİ VARDI

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İstanbul-İzmir seferini yapan Boeing 738 tipi uçak bir uçak pistten çıktı. İçinde 183 kişi olduğu tahmin edilen pistten çıkan uçak alev aldı, yolcular tahliye edildi.

BAKAN TURHAN: CAN KAYBI YOK

Kazanın ardından Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan ilk açıklamayı yaptı. Turhan, uçakta 183 kişinin olduğunu ve can kaybı yaşanmadığını söyledi. Pilotların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

120 YARALI HASTANELERE KALDIRILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, pistten çıkan uçağa ilişkin, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 120 yaralının ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildiği bilgisini verdi.

Yerlikaya, "Bu akşam üzeri saat 18.30 civarında İzmir-Sabiha Gökçen Havalimanı yolcu uçağı kötü hava koşulları nedeniyle piste tutunamıyor. 175 yolcu, 2 bebek 4 mürettebat ve iki pilotumuz var. Şu ana kadar hastanelere 120 yaralı taşıdık. 112 ve itfaiye ekipleri olay yerindeki yaralılarımızı ilk andan itibaren kurtarıp hastanelere taşıyorlar. Bir iki vatandaşımızın haricinde diğer yaralılarımızın durumu hafif" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçağın pistten çıkmasına ilişkin soruşturma başlattı.

TAHLİYE BAŞLATILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kazanın ardından bir açıklama yaptı. Yerlikaya, "İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı,Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra pistten çıkmıştır. Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

THY'DEN SEFERLERİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları Basın Müsaviri Yahya Üstün'ün yaptığı açıklamada, "Uçuş trafiğinin durdurulması nedeniyle 5 Şubat tarihli Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir. Misafirlerimiz uçuşları ile ilgili durumu web sitemiz ya da çağrı merkezimiz aracılığıyla öğrenebilirler" denildi.

PİLOTLAR AĞIR YARALI OLARAK KURTARILDI

Öte yandan, İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağın kokpitinde olduğu belirlenen pilotların ağır yaralı olarak uçaktan çıkarıldı.