Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün saat 15.00'te Ankara'ya geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışını yapacak.

8 BAKANLA TÜRKİYE'YE GELDİ

Moskova'dan 8 bakanla Türkiye'ye gelen Putin'i Ankara Esenboğa Havalimanı Büyük Şeref Salonu apronuna gelişinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız karşıladı.

KÜLLİYE'YE GELDİ

Putin ve beraberindeki heyet daha sonra, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) yedinci toplantısı ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin resmi temel atma töreni için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geldi

ERDOĞAN'LA AKKUYU'NUN AÇILIŞINI YAPACAK

Türkiye'nin 1955'te başlayan nükleer enerji sürecinin ilk santral projesi olan 'Akkuyu Santralı'nda temel atma töreni bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımları ile gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenecek törende, Akkuyu Santrali'nin inşa edileceği Mersin'in Gülnar ilçesine canlı bağlantı yapılacak.

TÜRKİYE-RUSYA İŞBİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILMALARI BEKLENİYOR

Akşam saatlerinde ise iki liderin Türkiye-Rusya işbirliği toplantısına katılması bekleniyor.

3'LÜ ZİRVEDE BİR ARAYA GELECEKLER

Yarın ise Erdoğan, Putin ve Ruhani Suriye konulu zirvede bir araya gelecek.

ALBAYRAK: 60 YILLIK NÜKLEER RÜYAMIZIN EN ÖNEMLİ ADIMI

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "İnşallah Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin'in de katılımıyla 60 yıllık nükleer rüyamızın en önemli adımını, temelini atarak hayata geçireceğiz. Şimdi, dünyada 450'den fazla, inşaat halinde 55'ten fazla nükleer santral var. İnşallah Türkiye bu temel atma töreniyle 'Büyük ve Güçlü Türkiye' hedefine ulaşmak için nükleer güce sahip olarak, bağımsız, kesintisiz enerji, teknolojik anlamda kaynak çeşitliliğiyle birlikte başka bir lige çıkmanın en önemli adımlarından birini atacak" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim