FAİZSİZ HESAP Prim borcu olan Bağ- Kur`lular ya da geçmişte sigorta süresini donduranlar, önemli imkanlara kavuştu. 31 Mart 2018`e kadar oluşmuş prim borçları yapılandırılacak.

Bunun için 31 Temmuz`a kadar Sosyal Güvenlik Kurumu`na başvurulması, Ağustos`ta da ödemelerin başlaması gerekiyor. İsteyenler peşin isteyenler de 2`şer aylık dönemler halinde 18 eşit taksitte ödeme yapabilecek. Borçların gecikme faizleri silinecek, bunun yerine Yİ-ÜFE üzerinden hesaplama yapılacak.

İlk taksit ödeme süresi içinde peşin ödeme yapanlardan, Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90`ının tahsilinden vazgeçilecek. Taksitin seçilmesi durumunda, ana para ve Yİ-ÜFE tutarıyla hesaplanan borçla belirlenen katsayılar çarpılacak. Prim borçlarını, Temmuz sonuna kadar yapılandırmayanların borca ilişkin hizmet süreleri dondurulacak. Sonra istenirse süreler canlandırılabilecek.

ÜCRETSİZ HASTANE HİZMETİ GELİYOR Sağlık yardımlarından yararlanamayan Bağ-Kur`lular, borçlarını yapılandırıp ilk taksiti ödeyerek sağlık yardımlarından yararlanmaya başlayacak. Bu kişiler hakkında icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak. İlk taksiti ödeyenler `borcu yoktur` yazısı alabilecek, bu sayede kamu ihalelerine girebilecek, istihdam teşviklerinden yararlanmaya başlayacak. Borcunu yapılandıranlar indirimden de yararlanabilecek.

Editör: TE Bilişim