Pepsi

Adını, İngilizce dispepsi, yani hazımsızlık kelimesinden alan Pepsi, hazımsızlığa iyi geldiği fikrinden yola çıkılarak, markanın yaratıcısı Caleb Davis Bradham tarafından tasarlandı. Bradham'ın aslında doktor olmak istediğini fakat eczalığı seçip, Pepsi markasını yarattığını söylemekte fayda var.

Rolex

Rolex'in kurucusu Hans Wilsdorf, markası için tüm dillerde kolayca söylenebilecek bir isim aradı ve at binerken aklına gelen isim olan Rolex'i uygun buldu.

Zara

İspanyol iş insanı Amancio Ortega, ilk mağazasının adını 1964 yapımı Zorba filmine atıfla Zorba koymuştu. Ancak mağazanın sokağındaki Zorba isimli barın sahibi, Ortega'dan bu ismi değiştirmesini isteyince markanın adı Zorba'ya benzeyen Zara olarak değiştirildi.

Starbucks

Starbucks'un kurucusu Gordon Bowker, marka için güçlü bir etki yaratacağını düşünerek 'st' ile başlayan bir kelime arayışına girince, bir yakını Bowker'e, eski bir maden kenti olan Starbo'dan bahsetti. Böylelikle Bowker'ın aklına Moby-Dick'teki Starbuck geldi. 

5 Nike

Nike, Yunan mitolojisindeki zafer tanrıçasının adından geliyor.

Adidas

Ünlü spor ürünleri markası Adidas'ın isim hikayesi bir hayli ilginç... Firmanın kurucusu Adolf Dassler, Birinci Dünya Savaşı'nda savaştıktan sonra spor ayakkabı üretmeye başladı. Dassler, kurucusu olduğu marka için cephedeki takma adı olan "Adi" ve soyadının ilk üç harfinin birleşimini kullandı.

GAP

GAP'ın ismi, yetişkinler ve çocuklar arasındaki kuşak farkını ifade eden ingilizce GAP kelimesinden geliyor.

IKEA

Dünyaca ünlü mobilya devi IKEA'nın ismi, kurucusu Ingvar Kamprad'ın adı ve İsveç'te büyüdüğü iki köy olan Elmtaryd ve Agunnaryd'ın baş harflerinden geliyor.