Yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırdığı iddia edilen eski başbakan Ahmet Davutoğlu, KONSİAD 6. Olağan Genel Kurulu'nun iftarına katılarak Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği üyelerine bir konuşma yaptı. Davutoğlu, çok tartışılan Payitaht Abdülhamit dizisinin fragmanıyla kendisine verilmek istenen mesajı sert sözlerle yanıtladı.

"BİR DOSTUMUZUN AĞLADIĞINA ŞAHİT OLDUM"

Ahmet Davutoğlu dizideki göndermeyle ilgili konuşarak, "Beni aslında çok da etkilemedi ama dün ve bugün birçok hemşehrimden ve dostumdan aldığım mesaj gereği bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Bugünlerde 2-3 gündür Abdülhamid Payitaht dizisi dolayısıyla bir fragman dolaşıyor. Bu fragmanda üstü örtülü, tabiri caizse geçmişte bir takım hain çevrelerin yaptığı şekilde subliminal bazı mesajlar verildiği iddia ediliyor. Eski milletvekillerine, eski devlet görevlilerine yönelik Sultan Abdülhamid'in ağzından çıkması mümkün olmayacak bir takım ifadelerle günlük siyasete gönderme yapılıyor. Bunu hiçbir zaman ciddiye almadım. Bu şekilde mesajların da devlet ahlakı açısından da, toplumsal ahlak açısından da doğru olmadığına inanıyorum. Ancak o kadar çok mesaj geldi ki üzüntü ifade eden, bir dostumuzun telefonda ağladığına şahit oldum. 'Nasıl olur sizlere dönük böyle mesajlar verilir'. Eğer Sultan Abdülhamid'in mirasına sahip çıkacak birisi varsa en çok biz sahip çıkarız." ifadelerini kullandı.

"DİKEN OLMAYA MEYLETMİŞLERSE BUDARIZ"

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamit dizisinin fragmanında, "Gül ağacına su veririz, lakin su hem güle yarar hem de dikene... Yanımızda yöremizde su verdiklerimiz diken olmaya meyletmişlerse sonunda mutlaka budarız!" ifadeleri kullanılmıştı. Bu ifadeler Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'na gönderilmiş bir mesaj olarak algılanmıştı.

Editör: TE Bilişim