AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler kapsamında Manisa'da seçmenlere seslendi. Konuşmasında Millet İttifakı'na yüklenen Erdoğan, "Zillet ittifakına destek vereceğiz" diyecekken son anda durdu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

MİLLET İTTİFAKI GAFI

Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın adaylarına destek istedi. Adayları için oy isteyen Erdoğan, "Zillet ittifakına ve illet ittifakına da gereken desteğ..." dedi. Hatasını fark eden Erdoğan, "Gereken dersi veriyor muyuz?" diye konuştu.

"2,5 KATRİLYON TL DESTEK SAĞLADIK"

"Manisa'da Cumhur İttifakı'nın adayını hiçbir tereddüde düşmeden destekleyeceğiz. 31 Mart'ta zillet ittifakına gereken dersi veriyor muyuz? Şehirlerimizdeki ihtiyaç sahiplerine 2,5 katrilyon TL destek sağladık. Halkımdan ekranları başında bizi destekleyen vatandaşlarımızdan destek bekliyorum."

KAÇAK BİNALAR

" Kartal'da bir olay yaşadık, 21 vatandaşımızı kaybettik. Karabağlar'da İstanbul'un benzeri şeyleri İzmir'de olabilir. Aynı şey Bergama, Bornova'da olabilir. Yazıktır, günahtır. İş işten geçtikten sonra bağırmanın ağlamanın faydası var mı? Kaçak yapılardan her türlü tedbiri aldık. Bu tür kaçak yapılardan çıkın dedi bakanlık.Kiranızı da biz vereceğiz. Yerleşin biz de oraları yıkalım, TOKİ olarak süratle sağlam güvenilir binaları yapalım. Ben dikey mimariye karşıyım. yatay mimariyle zemin artı 4 veya 5 kat binalarla bu işi yapalım. Sağlam yapalım oralara da vatandaşlarımızı yerleştirelim."

SOMA MADEN İŞÇİLERİNE KADRO

"İstanbul – İzmir otoyolu aynı zamanda Manisa projesidir. Toplamda 2,6 katrilyon lira tarımsal destek verdik. Soma'da madende çalışan 2 bin 400 işçiye kadro veriyoruz. Soma'da üretim için devredilecek yeni sahalarda 10 bin ilave istihdam bekliyoruz"

"CHP MASANIN ALTINDA HDP İLE PAZARLIK YAPIYOR"

"Bunların heybesinde saman bile yok. Bunların heybesinde sadece iftira var, hakaret var, kavga var. Kavga dediysek sanmayın Türkiye düşmanlarıyla kavga ediyorlar. Kendi içlerinde post kavgası. Biz MHP ile Cumhur İttifakı'nı kurduk ya, bunlar da hemen bir başka ittifak peşine düştüler. Zillet ittifakı. Masanın üstünde adı iyi ama kendi pek karışık bir partiyle, mirasyedi bir partiyle pazarlık var. Ama asıl pazarlık masanın altında yürüyor. PKK'nın güdümündeki HDP'yle pazarlık yapılıyor."

CHP'NİN İZMİR ADAYI

"CHP İzmir adayı, her şeyiyle babasına sahip çıkıyor. CHP'nin genel başkanı da başarılı bir hukukçu diyor. Halbuki Nurettin Soyer ismini yolu Mamak'a düşen herkes bilir. Kendisi işkence tezgahları, hukuk katili iddianameleriyle tam bir zalimdir. Tencere yuvarlanmış, kapağı bulmuş dedikleri bu olsa gerek. 12 Eylül'ün zalim savcısının mirası bugün CHP'de vücut buluyor."