KYK başvurularının sona ermesiyle birlikte aradan 22 gün geçti. Kredi-burs başvuruları 15 Ekim 2018 tarihnde başlarken, 21 Ekim 2018 tarihinde sona erdi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun sitesinde başvuru sırasında kurum şu açıklamayı yaptı: Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs/kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak. Başvurular 16 kurum tarafından incelenme işlemleri bittikten sonra YurtKur'un resmi web sitesinde açıklanacak.

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs üzerinden üniversite öğrencilerinin bekleyişi devam ederken, ne zaman açıklanacak sorusuna kurum bu zamana kadar resmi açıklamada bulunmuyor. Eğitim uzmanlarına göre kurumun resmi tarih vermemesinin sebebi öğrencilerin doldurduğu bilgilerin 16 kurum tarafından incelenmesi. 2016-2017 senelerine bakıldığında başvurulara dair sonuçlar başvuruların ardından 22-30 gün içerisinde açıklanıyor. 2018 senesinde ise 22'nci gün 12 Kasım 2018 tarihine geliyor. 12 Kasım'dan itibaren sonuçlar için gözler YurtKur'un resmi web sitesinde olacak. 

2018-2019 KYK burs ücretleri ne kadar?

2018-2019 tarihlerinde KYK burs ücretleri; Lisans bölümlerinden okuyan öğrenciler 500 Türk Lirası, Yüksek Lisansta 1.000 Türk Lirası, Doktorada 1.500 Türk Lirası burs-kredi imklanlarından yararlanılacak.

Öğrenci bursu kazandığı taktirde...

Üniversite öğrencisi burs imkanından yararlanmaya devam edebilmesi için dikkat etmesi gerekenler nelerdir. Kurumun açıklaması: Kurumumuzdan burs/öğrenim kredisi alan öğrencilerin başarı durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden sorgulanmaktadır. Hazırlık sınıfı öğrencileri hazırlık sınıfını geçerek bir üst sınıfa başlamaları, diğer sınıflarda ise 4' lük sistem üzerinden diploma notu 2 ve üzeri, 100’ lük sistem üzerinden diploma notu 53,33 ve üzeri olan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilmesi hususu Kurum Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanmıştır. Diploma notu bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu öğrenim kredisine dönüştürülmektedir.