Türkiye, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda arama için izin talep etti. Talep ikinci kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Suudi Arabistan Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji'ye iletildi.

2 EKİM'DEN BERİ HABER ALINAMIYOR

Amerikan Washington Post gazetesi yazarı olan muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik işlemleri için gereken belgeleri almak üzere 2 Ekim Salı günü saat 13.12'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girmiş ve buradan bir daha çıkmamıştı.

ERDOĞAN "İŞİN TAKİBİNDEYİM" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada, "Beklentim hala iyi niyetli, inşallah arzu etmediğimiz bir durumla karşı karşıya kalmayız. Nişanlısının bu süreç içerisindeki beklentisi o da ayrı bir konu. Ama ben inanıyorum ki bu dünyada, özellikle bizim ülkemizi kastediyorum, bu tür bir şeyin olması hususunda özgürlüklerin takipçisi olanlar, düşünce hürriyetinden yana olanlar bu işin peşini bırakmayacaklardır. Bunun peşini bırakmamak suretiyle de bunun takipçisi olacaklardır. Ben de Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak bu işin takibindeyim, kovalıyorum. Buradan çıkacak sonuç neyse onu da dünyaya da bizler bildireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.