Her yaştan girişimcinin bugüne kadar 50 milyon TL’yi aşan yatırım aldığı İTÜ Çekirdek’e ticarileşebilir bir fikri veya ürünü olan girişimciler www.itucekirdek.com adresinden başvurabiliyor.

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde altı yıldır faaliyetlerini sürdüren ve bugüne kadar katılan girişimcilerin 50 milyon TL’yi aşan yatırım aldığı Türkiye’nin en önemli girişimcilik programlarından İTÜ Çekirdek’in 2018 başvuruları başladı. Teknolojik, yenilikçi iş fikirlerine sahip, fikrinin inovatif ve ticari faaliyete dönüştürülebilir olduğuna inanan tüm girişimciler ve startuplar için en doğru adres olan İTÜ Çekirdek’e girişimciler; otomotiv, fintech, insurtech, sağlık, IoT ve platform gibi teknoloji alanlarında başvuru yapabiliyor. İTÜ Çekirdek’e başvuran girişimcilerden ticarileşebilir bir fikri veya ürünü olması bekleniyor. Girişimcilere açık ofis, girişimcilik eğitimi, altyapı desteği, 250’yi aşkın gönüllü mentor ile görüşme fırsatı ve yatırımcı buluşmaları gibi yatırım, satış, mentorluk ve network alanlarında destek sunuluyor. İTÜ Çekirdek bu yıl ayrıca kurumsallar ile yaptığı anlaşmalar doğrultusunda girişimcilere “ilk müşteri” deneyimini yaşatmayı da hedefliyor.

Geçtiğimiz altı yılda ülke genelinde bin 150 girişim ve 3 bin 450 girişimciye destek veren İTÜ Çekirdek’te bugüne kadar 175’den fazla firma şirketleşme başarısı göstererek, ticari hayatlarına başladı. İstanbul Sanayi Odası, Otomobil İhracatçıları Birliği, ING Bank ve Elginkan Vakfı’nın da aralarında bulunduğu İTÜ Çekirdek’in 40’ı aşkın paydaşı ise Türkiye’nin geleceği için girişimcilere destek vermeyi bekliyor.

Sadece 2017 yılında 10 binden fazla başvurunun geldiği İTÜ Çekirdek’in final etkinliği Big Bang Startup Challenge’da girişimlerini sahneleyen 20 finalist ve yatırımcı ilgisi çeken bazı yarı finalist gruplar, ikinci tur yatırımlarını alan İTÜ Çekirdek girişimleriyle birlikte tam 17 milyon TL’lik hibe ve yatırımlardan pay aldı. Bu yıl da İTÜ Çekirdek’e başvuran girişimler 17 milyon TL’yi aşan ödül ve yatırımdan pay almak adına çalışmalarını yürütecek.

Teknolojiye dayalı ürün ve hizmete dönüşebilir girişimi olan her yaştan girişimci, İTÜ Çekirdek’te yerini almak için www.itucekirdek.com internet sitesi üzerinden başvurusunu gerçekleştirebiliyor.

İTÜ Çekirdek Hakkında

Dünyadaki üniversite kuluçka merkezleri sıralamasında 18’inci ve Avrupa’da 8’inci sırada olan İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi, 2012 yılından beri toplam bin 150 girişime ve 3 bin 450 girişimciye destek verdi. 50 milyon TL’yi aşkın yatırım alan girişimlerin toplam değerlemesi 415 milyon TL’yi aştı. Sadece altı yılda yüzlerce girişimin aldığı desteklerle başarılı olmasını ve şirketleşmesini sağlayan İTÜ Çekirdek, 500’den fazla kişiye istihdam yarattı. Her yıl binlerce girişimin başvurduğu İTÜ Çekirdek, sürekli artan paydaş sayısı ile girişimcilik ekosistemine değer katmaya devam ediyor.

Detaylı bilgi için

İTÜ ARI Teknokent / Melike KUŞ / 0536 889 57 16/ [email protected]

Feveran İletişim / Demet TELKEŞ / 0533 643 24 57 / [email protected]

Editör: TE Bilişim