İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini, Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım'ın önünde tamamlayan Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu, 17 günlük sayımın tamamlanmasının ardından bugün mazbatasını aldı. Böylece İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Ekrem İmamoğlu'nun hayat hikayesi ve eşinin kim olduğu ise sosyal medyada en çok aranan konular arasına girdi. İşte İmamoğlu hakkında merak edilenler...

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

Parti Meclisi'nde yapılan oylamanın ardından Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkan adayı olarak seçildi. İmamoğlu, 2014'ten bu yana İstanbul Beylikdüzü belediye başkanlığı görevini sürdürüyordu. 1970 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Ekrem İmamoğlu, İstanbul Üniversite'sinde İngilizce İşletme bölümünü bitirdi, ardından İnsan Kaynakları ve Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Aile şirketlerinde çalışma hayatına atılan İmamoğlu, Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü'nde yöneticilik yaptı.

1991 yılından itibaren Beylikdüzü'nde ikamet eden İmamoğlu, 2009'da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu, 30 Mart 2014'te de belediye başkanlığına seçildi.

EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASI

Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, Beylikdüzü'nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynadı.

EŞİ, İMAMOĞLU HAKKINDA MERAK EDİLEN KONULARDAN BİRİ OLDU

Ekrem İmamoğlu'nun eşinin kim olduğu ise sosyal medyada en çok aranan konular arasına girdi. Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, engellilerin yaşadıkları zorlukları hissetmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bir gün boyunca İstanbul Beylikdüzü'nde tekerlekli sandalye ile dolaşmıştı. Dilek İmamoğlu bu hareketiyle çok konuşulmuştu.

DİLEK İMAMOĞLU KİMDİR?

Ekrem İmamoğlu'nun eşinin ismi Dilek İmamoğlu, 2'si erkek 1'i kız 3 çocukları var. Ekrem İmamoğlu'nun eşini İstanbul Beylikdüzü halkı çok yakından tanıyor. Çünkü o da eşi gibi sosyal yardımlar konusunda çok aktif bir isim. Dilek İmamoğlu, bir engelliler gününde onların sorunlarını anlamak için bir gününü tekerli sandalyede geçirmişti. Sokaklarda bu şekilde gezen, ulaşımı tekerlekli sandalye ile gerçekleştiren Dilek İmamoğlu, Beylikdüzü'nün eksiklerini rapor etmişti.

Editör: TE Bilişim